Üzerinden 29 Yil Geçti, 33 Askerin Acisi Hala Geçmedi

Üzerinden 29 Yil Geçti, 33 Askerin Acisi Hala Geçmedi

Bingöl-Elazig kara yolunda 24 Mayis 1993’te usta birliklerine giden silahsiz 33 askerin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan pusuya düsürülüp sehit edilmesi, 29 yildir hafizalardan silinmedi.

Bingöl- Elazig kara yolunda 24 Mayis 1993’te bölücü terör örgütü PKK tarafindan pusuya düsürülüp sehit edilen silahsiz 33 asker olayinin üzerinden 29 yil geçti. Farkli sehirlerde 29 yil önce acemi birliklerindeki egitimlerini tamamlayan askerler, usta birliklerine gitmek üzere Bingöl- Elazig kara yolunu kullandi. Malatya’dan yola çikan otobüsler, Bingöl-Elazig kara yolu Bilaloglu köyü mevkiinde bölücü terör örgütü PKK tarafindan pusuya düsürüldü. PKK’li teröristler, otobüsten indirip kirsala götürdükleri sivil kiyafetli askerleri, siraya dizerek sehit etti. Olayin gerçeklestigi saldiri da 3 asker de yarali kurtuldu.

Hafizalarda ’33 asker olayi’ olarak kalan saldirinin üzerinden tam 29 yil geçti ancak acisi hala yürekleri yakmaya devam ediyor. Bingöl-Elazig kara yolunun 13’üncü kilometresinde 33 askerin temsili mezarlari ve 33 metre yüksekliginde Türk bayragi seklindeki anit, vatandaslar tarafindan da ziyaret ediliyor.

"Biz Bingöl olarak sehitlerimizi bagrimiza bastik"

33 askerin anit mezarini ziyaret eden Bingöl Sehit Aileleri, Gazileri ve Insan Haklari Dernegi Baskani Vahap Baysal, terör örgütü PKK’nin alçakça askerleri sehit ettigini söyledi.

Baysal, "24 Mayis 1993 günü Bingöl- Elazig kara yolunda savunmasiz, silahsiz 33 kahraman askerimizi araçlarindan indirip kursuna dizerek sehit ettiler. Buna emin olun ki eger askerlerimizde silah olsaydi hain, alçak, kalles PKK terör örgütü asla ve asla cesaret edip, yol kesip kahramanlarimizin önüne çikamazlardi. Onlar hainlikte, alçaklikta sinir tanimiyorlar. Burada ne yazik ki yol keserek 33 askerimizi sehit ettiler. Var olsun devletimiz. Devletimiz o kadar güçlenmis ki, ser odaklarini, PKK terör örgütü, yerle bir etti. Her sene Mayis 24’ünde burada anma töreni düzenliyoruz. Anma töreninde sehitlerimizi hatirlatmak ve yasatmak için bu törenleri düzenliyoruz. Bu sehitlerimiz Bingöl’ün evlatlari artik. Kimisi Kars’tan kimisi Edirne’den kimisi Malatya’dan. Biz Bingöl olarak sehitlerimizi bagrimiza bastik, sehitlerimizin yanindayiz” dedi.

Erzurum’dan Kahramanmaras’a giden ve yol kenarindaki aniti ziyaret eden Ismail Uzun da "Erzurum’dan gelip Maras’a gidiyorum. Geçerken ziyaret edeyim dedim, mekanlari cennet olsun" diye konustu.

29 yil önce sehit edilen 33 askerin memleketleri ise söyle:

"Abdullah Kara-Antalya, Adem Zongur-Kirikkale, Ahmet Apak-Denizli, Ahmet Aran-Manisa, Ali Arar-Konya, Aydin Kuzey-Çanakkale, Baki Umutlu-Denizli, Birol Irfan Askar-Afyonkarahisar, Cavit Yaman-Samsun, Ercan Çobanoglu-Denizli, Erkan Kaçan-Konya, Hasan Gültutan-Hatay, Haydar Aslan-Trabzon, Hikmet Özdemir-Malatya, Hilmi Sahin-Konya, Hüseyin Çelik-Denizli, Ibrahim Erten-Konya, Ilyas Uyar-Konya, Mehmet Öztürk-Denizli, Mehmet Tura-Adana, Mevlüt Özkan-Konya, Murat Elibol-Çanakkale, Murat Mentes-Bolu, Musa Sarigöz-Osmaniye, Mustafa Koçanoglu-Denizli, Mustafa Yilmaz-Konya, Nihat Odabasi-Kastamonu, Ramazan Akkaya-Kastamonu, Selahattin Aysan-Isparta, Senol Cansiz-Samsun, Seref Tay-Denizli, Ugur Bozaci-Istanbul, Ünal Kalafat-Istanbul."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile