Uzman Jandarmalar, özlük haklarının iyileştirilmesi için imza kampanyası başlattı

Başkent'te Emekli Muvazzaf Uzmanlar Derneği (EMUD) üyesi bir grup emekli uzman jandarma, özlük haklarının iyileştirilmesi için eylem yaptı. Eylemin ar

Başkent'te Emekli Muvazzaf Uzmanlar Derneği (EMUD) üyesi bir grup emekli uzman jandarma, özlük haklarının iyileştirilmesi için eylem yaptı. Eylemin ardından diplomalarını yırtarak tepkilerini gösteren jandarmalar, Abdi İpekçi Parkı'nda 10 günlük imza kampanyası başlattı.

EMUD üyesi yaklaşık 20 emekli Uzman Jandarma, Apdi İpekçi Parkı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, "Sayın Başbakan adalet istiyoruz, demokrasi istiyoruz", "OYAK'ta temsil hakkı istiyoruz", "Vatan için ölmeye evet, sosyal haklarda eşitsizliğe ve üvey evlat olmaya hayır" yazılı dövizler taşıdı. Grup üyeleri daha sonra şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

Grup adına açıklama yapan EMUD Genel Başkanı emekli uzman jandarma Adnan Oğuz, eylemin amacını Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde kadrolu olarak görev yapan jandarmanın personel yapısını oluşturan jandarmaların sorunlarını duyurmak olduğunu söyledi. Türk Bayrağı'nın dalgalanması için en ücra karakollarda görev yaptıklarını anlatan Oğuz, "TSK'da görevli subay, astsubay, sivil memur ve tüm 657 sayılı kanuna tabi devlet memurlarından fakülte mezunu olanlar 8/2'den, yüksekokul mezunu olanlar ise 9/2'den göreve başlayıp emekli olacakları zaman eğitim seviyelerine göre en az birinci derecenin birinci kademesinden emekli edilmektedir. Uzman jandarmalar olarak biz de eğitimimize denk gelen derece ve kademeden mesleğe başlamak istiyoruz. Ortaokul mezunuymuş gibi emekli olmak istemiyoruz. Hak ettiğimiz dereceden emekli olmak istiyoruz.'' dedi.

Sorunlarının tüm kurumlar ve yetkililer tarafından bilinmesine rağmen yıllardır çözüm getirilmediğini belirten Oğuz, durumun görev yapan arkadaşlarının da moralinin bozduğunu ifade etti. Oğuz, özlük haklarının iyileştirilmesini istedi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri yanlarında getirdiği diplomaları yırtarak, yere attı. Diplomalarını yırtan bazı jandarmalar, "Diplomaları Jandarma Genel Komutanlığı'na iade ediyorum", "Uzman Jandarmalara orduevi açılmasını istiyorum" şeklinde tepki gösterdi.

Park'ta 10 gün boyunca eylem gerçekleştirecek olan jandarmalar, bu süre zarfında özlük haklarının iyileştirilmesi için imza kampanyası başlattı. Grup üyelerinin, kampanya süresince topladığı imzaları Başbakanlığa teslim edeceği öğrenildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile