Uzman Kangal Yetistiricisi Tasdelen; Kangal Köpegi Sivas'ta Tanitilmali

Uzman Kangal Yetistiricisi Tasdelen; Kangal Köpegi Sivas'ta Tanitilmali

Uzman Kangal köpegi yetistiricisi Ümit Tasdelen, iptal edilen Kangal Festivali üzerine açiklamalarda bulunarak, Kangal köpeklerinin anavatani olan Sivas’ta tanitilmasi gerektigini söyledi.

Sivas’in Ulas Ilçesinde düzenlenmesi planlanan Kangal köpegi festivali Sivas Hayvan Haklari Federasyonu(HAYTAP) girisimleri sonrasi iptal edildi. Uzman Kangal köpegi yetistiricisi Ümit Tasdelen, Kangal Festivalinin iptal olmasi üzerine açiklamalarda bulundu. Geçtigimiz günlerde Kangal köpeklerinin dövüstürüldügü yönünde çikan görüntüler üzerine HAYTAP köpek dövüstürücülerine suç duyurusunda bulunarak Ulas ilçesinde düzenlenecek Kangal köpegi festivalinin de iptaline neden olmustu. Konu hakkinda açiklamalarda bulunan Uzman köpek yetistiricisi Ümit Tasdelen, Kangal köpeklerinin milli bir deger oldugunu ve ana vatani Sivas’ta tanitim festivallerinin yapilamamasinin enteresan oldugunu belirterek, kangal köpeklerini dövüstürülmemesini hayvan severlerden daha fazla istediklerini söyledi.



“Köpek dövüsüne kesinlikle karsiyiz”

Tasdelen, kangal köpegini dövüs amaçli kullananlarin karsisinda olduklarini söyleyerek, “Dünyaca ünlü olan Kangal köpeklerimiz için elimizden gelen her seyi yapmaya haziriz. Bilindigi üzere Kangal köpekleri Sivas’imiza has ve özgü bir köpektir. Son zamanlarda Kangal köpegi fuarlari, festivalleri ve bu tip etkinliklerin iptali saglaniyor. Köpeklerimiz bir dövüs köpegi ya da ring köpegi degildir. Aksine insan canlisi karakteristik özellikleri çok düzgün olan üst düzey bir milli degerimizdir. Hayvan sever arkadaslarimiz tarafindan Kangal köpek festivallerinin iptali saglaniyor. Fakat biz Kangallarin ringde, kavgada, dövüste yer almamasini onlardan daha çok istiyoruz ve bu olusumlara kesinlikle karsiyiz” dedi.



“Amaç Kangali tanitmak”

Tasdelen, dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin tanitiminin dogru bir sekilde yapilmasi gerektigini belirterek, “Biz bu etkinliklerimize hayvan severlerimizi, bürokrasimizi, emniyet güçlerini de dâhil ederek güzel bir festival düzenlemeyi istiyorduk. Festivalimizin içerigi Kangal köpeklerimizin dogru üretildigini, Kangal köpeklerimizin hangi karakteristik özelliklerini tasidigini ve orijinal olan köpegin insanlara saldirmadigi belirtmek amaçli böyle bir organizasyon düzenlemeyi hayal etmistik” seklinde konustu.



“Kangal ana vatani Sivas’ta tanitilmali”

Tasdelen, Kangal köpeginin farkli ülkelerde ve illerde tanitilmasinin kendilerini üzdügünü belirterek, “Festivalin iptal sebebi ise geçmis tarihte kangal köpeklerinin dövüstürüldügü adina bazi videolar oldugundan dolayi iptali saglanmistir. Fakat biz bu olusumlarda hiçbir zaman olmadik, bu olusumlar içerisinde olan insanlarla da böyle bir organizasyon yapmayiz, yapmalarina da müsaade etmeyiz. Kangal festivallerinin yurt disinda ve farkli illerde olmasindan bir Sivasli olarak rahatsiz oluyoruz. Milli degerimizin ana vatani olan Sivas’ta tanitilmasini istiyoruz. Bu festivalin baska yerlerde yapilirken Sivas’ta yapilmamasi enteresan bir olaydir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile