Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi Egitim Vakfi çatisi altinda faaliyet gösteren BUTGEM ile Bursa Uludag Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu arasinda yapilan isbirligiyle düzenlenen uzmanlasma ve meslek gelistirme egitimleri sona erdi. Ögrencilerin mesleki yetkinliklerini artirmayi ve belirli konularda uzmanlasmalarini saglamayi hedefleyen proje, is dünyasinin uzman personel ihtiyacina çözüm sunacak pilot bir uygulama olarak hayata geçirildi. Protokol çerçevesinde 7 farkli alanda baslatilan yaz okulu programinda ortalama 250 saat uygulamali egitim alan 120 ögrenci, uzmanlasma ve meslek gelistirme egitimlerinin ardindan sektörde dogrudan istihdama hazir uzman teknikerler olarak mezun oldu. BUTGEM’de düzenlenen sertifika töreni Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Sakir Özen, BUTGEM Akademik Danismani Prof. Dr. Mehmet Karahan ve kursiyerlerin katilimiyla gerçeklestirildi.
“Mesleki egitimde kalite çitasini yükseltmeliyiz”
Sertifika töreninin açilisini gerçeklestiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Sakir Özen, fabrikalarda yeni nesil teknolojiye yapilan yatirim kadar teknolojiyi kullanacak is gücünün de yetistirilmesi gerektigini vurgulayarak, “Ülkemizin refahi, kalkinmasi, genç issizlik oranini düsürülmesi ve müreffeh bir sekilde gelecege umutla bakabilmesi için mesleki egitimde kalite çitamizi mutlaka yükseltmemiz gerekiyor. Hem yeni nesil teknolojileri takip edebilmek hem de is dünyasina nitelikli is gücü kazandirabilmek için güçlü iletisim ve koordinasyon kurmaliyiz” dedi.
“BUTGEM 40 binden fazla mezun verdi”
BTSO’nun egitime en fazla yatirim yapan odalardan birisi oldugunu belirten Özen, “Gelecegimizin teminati olan gençlerimiz bizim en büyük zenginligimizdir. Mesleki egitimde marka olan simdiye kadar 2 bini askin egitim programinda 40 binin üzerinde gencimizi mezun eden BUTGEM, her geçen dönem egitim yetkinligini ve tecrübesini güçlü egitimci kadrosu, yeni nesil teknolojik siniflariyla güçlendirmeye devam ediyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi olarak egitime yapilan yatirimlarimiza daha güçlü bir sekilde devam edecegiz” dedi.
Üniversite ile sanayiyi bulusturdu
Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, BUTGEM’in sanayi ve üniversite isbirligi açisindan önemli projeler ürettigini vurgulayarak, “Kursiyerlerimizi kutluyorum. Önünüzde çok zamaniniz olacak ancak beseri sermaye olarak kendi niteliginize yapmis oldugunuz katkinin gelecekte size nasil fayda saglayacagini görmüs olacaksiniz. Özellikle mesleki egitimde Uludag Üniversitesi’nin önemli bir marka oldugunu, Teknik Meslek Yüksekokulumuzun kendi alaninda çok seçkin bir yerde oldugunu biliyoruz. Bu yil meslek yüksekokulu doluluk oranimiz yüzde 100 oldu. Bu da gösteriyor ki; ögrencilerimiz buraya yöneldigine göre buradan daha çikmadan piyasayla hizli bir biçimde bulusuyor. Bu iliskinin fiili olarak kuruldugu yerlerden birisi de BUTGEM çatisi altinda olusuyor. Sanayicilerimiz BUTGEM’deki imkanlari açarak fiziki altyapi ihtiyacimizi temin ediyor. Onlara da çok tesekkür ediyorum.” dedi.
“Ögrencilerimizi uzmanlastiracak her programi özel olarak olusturduk”
BUTGEM Akademik Danismani Prof. Dr. Mehmet Karahan, egitim programinin sektörün ihtiyaçlarina uygun insan kaynagi saglanmasina katkida bulunacagini söyleyerek, “Ögrencilerimizi uzman hale getirecek her programi özel olarak olusturduk. Toplamda 120 ögrencimize tekstil, moda tasarim, grafik tasarim, peyzaj mimarisi, otomasyon ve robot programciligi, endüstriyel kalipçilik ile CNC operatörlügü programlarinda 250 saatlik uygulamali egitim verdik. Önümüzdeki yil bunu isyeri egitimi haftanin 2.5 günü hem bahar yariyilinda hem de güz yariyilinda devam ettirecegiz. Bu programa gida bölümlerimizi de katacagiz. Önümüzdeki yil ögrenci sayisini 600’e yükselterek bu programi büyütmeyi düsünüyoruz.” ifadelerini kullandi.
Uzman Teknikerler BUTGEM'de Sertifikalarini Aldi
Mesleki egitim alanindaki çalismalariyla Türkiye’ye örnek olan BUTGEM, faaliyetlerini tüm hiziyla sürdürüyor. BUTGEM’de 120 ögrenci, tekstil, moda tasarimi, grafik tasarim, peyzaj mimarisi, otomasyon ve robot programciligi, endüstriyel kalipçilik ile CNC operatörlügü programlarinda 250 saatlik uygulamali egitimlerin ardindan uzman tekniker olarak istihdama hazir hale geldi.