Uzmani Bilgilendirdi Açiklamasi Kullanilan Malzeme Kombide Tasarrufu Sagliyor

Uzmani Bilgilendirdi Açiklamasi Kullanilan Malzeme Kombide Tasarrufu Sagliyor

Mardin’de kombi ve petek bakim ustasi Cengiz kis öncesi cihazlarin temizlenmesinde nelere dikkat edilmesi uyarisinda bulunarak, "Peteklerde tasarruf etmemiz için termostatli vanalar kullanilmalidir" dedi.

Soguk havalarin etkisini göstermesiyle kombi ve petek bakiminin da zamani geldi. Petek ve kombi bakim ustasi Cengiz Yüksekdag, kombi ve petek temizligi için ilk önce kullanilan cihazin bar ayari oldugunu, bu ayarin 5 ile 6 ayarinda olmasi gerektigini söyledi.



Çift yikamali aletlerin bar basincinin havasi 2 veya 3’e düserse ustanin bunu fark etmesi gerektigini belirten Yüksekdag, yikama yapmak için basincin 5 veya 6 olmasi, 8-9 olursa kombiye ve peteklere zarar verecegini dile getirdi.

’Gelisi güzel kombi temizleyin’ diyen ustalarin oldugunu aktaran Yüksekdag, "Bunu kesinlikle yapmayin. Cihazin basinç testini uygulamaniz lazim. Fazla basinç petekte sisme yapar. Petegin içinde de pas dedigimiz yara varsa o daha da büyür. Petek temizliginde kimyasal madde kullanimi kombiye zarar verir. 2017 yilindan beri deneyler yapiyorum. Kimyasal madde kullanimi yarayi kasimaya benzer. Yarayi kasidikça nasil büyüyorsa ilaç kullanimi da buna benziyor. Tek yönlü makinelerimiz var. Tek yönlü yikandigi zaman içi rahatlamadigi için ilaç kullanmak zorunda hissediyor. Biz onun yerine çift yönlü yikamayi tavsiye ediyoruz. Saf su ile yikanmali" dedi.

Kimyasal ilaçlar yerine koruyucu koyulabilecegini öneren Yüksekdag, "12 ay boyunca tesisatin içinde kalabilecek koruyucu kullanabilirsiniz. Peteklerde tasarruf etmemiz için termostatli vanalar kullanilmalidir. Vanalar takilirsa daha iyi olur. Misafiri geldigi zaman bütün ev isiniyor. En çok kullanilan odalara termostatli vana konulursa derecesi ayarlanabilir. Kullanan evler memnun kaliyor. Hem tasarruf oluyor hem de insanlar rahatsiz olmuyor" diye konustu.

Gerekli temizlik ve bakim için en uygun tarihin ekim ayi oldugunu belirten Yüksekdag, "Kombi ve petek için kis ayina girmeden bu ay yapilmasi en uygundur. Özellikle kömür ile çalisan petekler kesinlikle her yil onlar mecburen yikamak zorundadir. Kömür ile çalismayan petekler ise 2 yilda bir temizlenmelidir" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile