Uzmani Uyardi Açiklamasi Serinlemek Için Tercih Edilen Havuzlar Hastalik Saçiyor

Uzmani Uyardi Açiklamasi Serinlemek Için Tercih Edilen Havuzlar Hastalik Saçiyor

Dicle Üniversitesi Tip Fakültesi Çocuk Sagligi Hastaliklari Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ilyas Yolbas, temiz olmayan havuzlarda yüzen çocuklarda kulak enfeksiyonlari, göz enfeksiyonlari, bagirsak hastaliklari ve parazit hastaliklarinin oldukça yogun bir sekilde görüldügünü söyleyerek, ailelere uyarida bulundu.

Asiri sicaklarin etkisi altinda olan ülkede vatandaslar serinlemenin yollarini ararken, özelikle çocuklar basta havuz olmak üzere parklarda bulunan fiskiyeli yerlerde serinlemek için altina geçip suya giriyor. Prof. Dr. Ilyas Yolbas ise, hijyen kosullari uygun olmayan havuzlarin tehlike saçtigini belirterek, ailelere uyarida bulundu. Çocuklarin serinlemek için girecekleri havuzlarin temiz olmasi gerektigine dikkat çeken Prof. Dr. Yolbas, bu havuzlarin çesitli hastaliklara neden oldugunu söyledi.

Temmuz ayi ile beraber ülkede bunaltici sicakliklarin yükseldigini ifade eden Dr. Yolbas, "Artik maalesef çocuklarda serinlemek için havuzlari tercih ediyorlar. Havuzlar içerisinde özel havuzlar var, site havuzlari ya da hiç güvenli olmayan parklarda fiskiyeli havuzlar var. Tabii bunlar da birçok soruna neden olabilmektedir. Özellikle güvenli havuzlarda çocuklar yüzmedikleri zaman kulak enfeksiyonlari, göz enfeksiyonlari, bagirsak hastaliklari, parazit hastaliklari oldukça yogun bir sekilde görünebilmekte" dedi.



"Yaz aylarinda bizler ishal vakalarini çok görmekteyiz"

Bazen bu hastaliklarin çocuklarda ciddi hastaliklara neden olabildiginin altini çizen Dr. Yolbas, "Bu nedenle bizim ailelere önerilerimiz öncelikle temiz havuzlarda yüzmeleri gerekmektedir. Özel havuzlar, site havuzlari bunlarinda düzenli bir sekilde temizlenmesi lazim. Sehir merkezlerinde su birikintileri olabiliyor kesinlikle çocuklarin buralarda yüzmesini istemiyoruz. Yaz aylarinda bizler ishal vakalarini çok görmekteyiz. Bunun çogu da havuz kaynakli olabiliyor” diye konustu.

Anzele Parki’nin süs havuzuna serinlemek için girdigini söyleyen Agit Turakci, burada bogulma seviyesinin yüzde sifir oldugunu, kimsenin hastalanmadigini, suyun sürekli aktigini söyledi.



Sicaklardan dolayi yüzmeye geldigini söyleyen Mehmet Basegmez de, baska sanslari olmadigini aktararak, "Ya Dicle Nehri’nde bogulacagiz ya da burada yüzecegiz. Su biraz soguk ama alisiyoruz. Tertemiz su var. Buradaki su akiyor. Yüzmeyi bilenler burada bogulmaz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile