Uzmani Uyardi Açiklamasi Sicak Havalar Hastanelerde Artisa Neden Oldu

Uzmani Uyardi Açiklamasi Sicak Havalar Hastanelerde Artisa Neden Oldu

Sirnak Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Volkan Burak Taban, "Gebe hastalarimizin mutlaka sivi tüketimine dikkat etmeleri, bu sicaklarda sivi tüketimini bir miktar arttirmalari ve özellikle hareketsiz kalmamalari çok önemli. Çünkü bizim de su an servislerimizde takip ettigimiz birden fazla damar tikanikligi hastasi ve ayni zamanda damar pihtilasmasi olmaya basladi" dedi.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlügü’nün hava sicakliginda 3 ila 5 derece artis olacagini duyurdugu kentlerden biri olan Sirnak’ta Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Volkan Burak Taban, özellikle kronik rahatsizligi olan vatandaslarin bol su tüketerek, 11.00-16.00 saatleri arasinda disari çikmamalarini önerdi. Hastalarinda özellikle sicaklikla beraber kronik hastaligi olanlarda zorlanma gördüklerini belirten Dr. Taban, özellikle kalp, tansiyon hastalari, daha önce geçirilmis baypas ameliyati olan kalp hastalari, kronik hastaligi bulunan hastalarin disarida çok fazla zaman geçirmemesi gerektiginin altini çizdi. Hava sicakligi nedeniyle vücutta sivi kaybina bagli olarak damarin içerisindeki sivi hacmi azaldigi için damarin içerisinin pekmez kivamina geldigini, bu nedenle vatandaslarin mutlaka bol sivi tüketerek dikkat etmeleri gerektigini vurgulayan Dr. Taban, “Havanin sicakligina bagli olarak tansiyonlarda oynamalar, düsmeler, yükselmeler olabilir. Damar sagligi açisindan da çok sicak durumlarda vücudumuzda yogun oranli terleme oluyor. Terleme ile beraber hem hissettigimiz, hem hissetmedigimiz terlemelerin miktari artiyor ve vücutta sivi kaybi olusuyor. Vücutta sivi kaybina bagli olarak damarin içerisindeki sivi hacmi azaldigi için damarin içerisi adeta bir pekmez kivaminda yapiskanli viskositesi artiyor ve pihtilasma özellikle bu aylarda çok fazla gözüküyor. Bu yüzden hastalarimiza özellikle bolca sivi tüketmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

"Hareketsiz kalmamalarini, bacak damarlarini özellikle arada bir hareket ettirmelerini, uzun süre sabit bir sekilde çalisan hastalarimizin, vatandaslarimizin özellikle ayaklarini ara ara dinlendirmeleri ve yürüyüs yapmalari gebe hastalarimiz için çok önemli" diyen Dr. Taban, "Gebe hastalarimizin mutlaka sivi tüketimine dikkat etmeleri, bu sicaklarda sivi tüketimini bir miktar arttirmalari ve özellikle hareketsiz kalmamalari çok önemli. Çünkü bizim de su an servislerimizde takip ettigimiz birden fazla damar tikanikligi hastasi ve ayni zamanda damar pihtilasmasi olmaya basladi.

Bu ortak özellikleri sivi tüketimlerinin az olmasi. Buna dikkat edilmesi lazim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile