Uzmani Uyardi, Renkli Kolonyalardan Kaçinin

Uzmani Uyardi, Renkli Kolonyalardan Kaçinin

Sivas’ta 40 yili askindir kolonya üretimi yapan Resat Ates, dogal olmayan yöntemlerle renklendirilen kolonyalarin zararli olabilecegini söyledi.

Bayram öncesi kolonya satislari patladi. Vatandaslar bayramda en güzel kokuyu misafirlerine ikram etmek için üreticilerin yolunu tuttu. Sivas’ta 40 yili askindir kolonya üretimi yapan Resat Ates, kolonya alirken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarilarda bulundu. Ates, renkli, kutusuz ve firma bilgileri bulunmayan kolonyalardan uzak durulmasi gerektigini söyledi.



Ates, açikta satilan, günesten ve sicaktan etkilenen kolonyalarin kullanilmamasi gerektigini ifade ederek, “Normal siradan kisilerin sahte kolonyayi anlamasi çok zor. Kaynama ve donma noktalarindan biz tespit edebiliyoruz. Disariya koyulan bir kolonya kullanilmaz, günesten ve sicaktan etkileniyor. Ne kadar kaliteli kolonya olursa olsun o kolonya özelligini kaybediyor” dedi.



“Renkli kolonyalar sikintili”

Renkli kolonyalarin sikintili oldugunu belirten Ates, “Bir de herhangi bir bildirim yapilmadan kutusuz, firma ismi olmayan adres bilgileri olmayan ürünler sikinti ürünler. Renkli kolonyalarda sikintili. Sadece insanlarin gözüne daha hos gelsin ve talep çok olsun diye renklendiriliyor. Hiçbir kolonya renkli çikmiyor. Renkli kolonyalar sonradan boyama yapilarak elde ediliyor. Döktügünüz zaman etkisi ve faydasi olmuyor. Islerimizde iki bayram arasi çok fazla yogunluk oluyor. Ben bu yogunlugu azaltmak için dolumu çok azalttik. Sadece paketli satiyoruz, oda dolum fiyatina geldi. Simdi doldurmanin bir anlami kalmadi, cam siselerde yavas yavas ortadan kalkiyor. Paketliye döndügümüz için sikismiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile