Uzmanindan Et Tüketimiyle Ilgili Uyari

Uzmanindan Et Tüketimiyle Ilgili Uyari

Kurban Bayrami’nda saglikli ve dengeli beslenme konusunda uyarilarda bulunan Diyetisyen Orhan Oksar, kurban etinin tüketilmeden 24 saat bekletilmesi uyarisi yapti.

Malatya’da görev yapan Diyetisyen Orhan Oksar, Kurban Bayrami’nda saglikli ve dengeli beslenme konusunda uyarilarda bulundu. Kurban etinin kesildikten 24 saat sonra tüketilmesi gerektigini belirten Oksar, et ile birlikte sebze tüketiminin önemine vurgu yapti.

“Bayram sürecinde güne kahvalti ile baslamak daha dogru olacaktir”

Günübirlik iki ögün yag orani az kirmizi et tüketiminin saglik açisindan daha uygun olacagini kaydeden Oksar, ”Kurban Bayrami sürecinde serbetli tatlilar ile kirmizi etin çok fazla tüketilecegi genis sofralarin yogun olacagi bir bayram süreci geçirecegiz. Bu sürecin daha saglik geçirebilmesi için günübirlik en fazla iki ögün yagsiz et tüketimi önceligimiz olmali. Kurban kesimi sonrasi hemen et tüketimine baslanmasini saglikli bulmuyoruz çünkü kurban etinin 24 saat dinlendirilerek tüketilmesi lazim. Et tüketimi ile birlikte sebze tüketimi de çok önemlidir. Bunun yani sira bayram süreci içerisinde güne kahvalti ile baslamakta daha dogru bir uygulama olacaktir. Saglik daha güzel bir bayram geçirilmesi adina günübirlik en fazla bir porsiyon et tüketimini öneriyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile