Uzmanindan Göz Kurulugu Uyarisi

Uzmanindan Göz Kurulugu Uyarisi

Manisa Sehir Hastanesi Göz Hastaliklari hekimi Op. Dr. Okan Taskin göz kuruluguna dair açiklamalarda bulundu. Taskin, "Gözlerde yanma, kuruluk hissi, yabanci cisim hissi gibi sikayetler varsa mutlaka bir göz muayenesi olunmalidir" dedi.

Göz kurulugunun, göz yasinin yetersizligi durumu olduguna dikkat çeken Manisa Sehir Hastanesi Göz Hastaliklari hekimi Op. Dr. Okan Taskin, "Gözyasinin yetersizligi durumunda gözlerde yanma, agri, yabanci cisim hissi, batma, kizariklik gibi sikayetler olusmaktadir. Ilerleyen yaslarda daha sik görülen göz kurulugu, bulundugunuz yerde klima varsa ya da sigara içilmis bir ortamda daha fazla görülmektedir. Göz kurulugu bazen agiz kurulugu ile birlikte olabiliyor bu duruma ’Sjögren Sendromu’ denilmektedir. Bu sekilde agiz kurulugu ve göz kurulugu bir arada oldugunda Romatolojik hastaliklar açisindan arastirma yapmak gereklidir" dedi.



"Basit bir göz muayenesi ile tani konulabilir"

Göz kurulugunda, basit bir göz muayenesi ve biyomikroskoskop ile bu taniyi koyabiliyoruz. Tedavisinde ise sikayetine yönelik olarak öncelikli olarak suni gözyasi damlasi kullanmakta bazen mevcut gözyasini koruyabilmek için gözyasini bosaltan kanallara tikaç koyulabilmektedir. En son olarak da gözyasi bezlerindeki salgiyi artiran ve iltihabi azaltan ilaçlar son seçenek olarak kullanilabilmektedir. Göz kurulugunu önlemek için, ekrana bakma süresini azaltmak önemli ayrica odalarda nemlendirici cihazlar kullanilabilir. Gözlerde yanma, kuruluk hissi, yabanci cisim hissi gibi sikayetler varsa mutlaka bir göz muayenesi olunmalidir" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile