Uzmanindan 'Pandemi Bitmedi' Uyarisi

Uzmanindan 'Pandemi Bitmedi' Uyarisi

Kayseri Sehir Hastanesi Enfeksiyon Hastaliklari Klinik Mikrobiyoloji Uzmani Dr. Aysin Kilinç Toker, kentte vaka sayilarinin çok iyi durumda oldugunu söyleyerek, vatandaslara ’pandemi bitmedi’ uyarisinda bulundu. Toker, "Her an vaka sayisinin artabilecegini de aklimizda tutmamiz gerekiyor" dedi.

Toker, Dünya Saglik Örgütü’nün pandeminin bittigiyle ilgili olarak bir açiklamasi olmadigini hatirlatti. Kayseri’de vaka sayilarinin çok iyi oldugunu, yatarak takip edilen hasta sayisinin ise yok denilecek kadar oldugunu dile getiren Kayseri Sehir Hastanesi Enfeksiyon Hastaliklari Klinik Mikrobiyoloji Uzmani Dr. Aysin Kilinç Toker, "Vaka sayilarimiz çok iyi durumda. Hatta su an için yatarak takip olan vaka sayimiz neredeyse yok denecek kadar az. Ancak bu Dünya Saglik Örgütü tarafindan ’pandemi bitti’ denmedigini, dünya genelinde baska ülkelerde bunun devam ettigini hatirlatmak istiyorum. Her an vaka sayisinin artabilecegini de aklimizda tutmamiz gerekiyor. O yüzden özellikle yaz sonuna kadar açik havalarin da etkisiyle güzel ve temiz havada bulunmak bizleri koruyacaktir. Dügün, cenaze, toplumsal ve ev ziyaretlerimizde yine semptomu olan kisilerin özellikle yaslilara karsi daha dikkatli olmasini öneriyorum. Bunun disinda kapali alanlari daha sik havalandirarak ve kalabalik yerlerde hava sirkülasyonunu daha iyi yaparsak bu noktada güvende olacagiz" ifadelerini kullandi.

Dügüne katilacaklara uyari

Dügün sezonunun açilmasiyla olusabilecek kalabaliklari degerlendiren Toker, "Bu bizim toplumumuzun gelenegidir. Bu güzel gelenegi en iyi sekilde devam ettirmek istiyoruz. Bu noktada da dügünde tabi ki birlikte olacagiz ama tokalasma, sarilip öpüsme ve birbirimizle ten temasini minimum seviyede tutmaya çalisirsak sevdiklerimizi daha iyi koruyabiliriz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile