1. YGS'de adaylara 160 soru yöneltilecek. Adaylar 160 sorunun yüzde 10'unu çözerlerse, 140 puan alacaklar. Yani YGS'deki 4 testin her birinden 4 net çıkaran aday, 140 puan alacak. YGS'deki soruların yüzde 20'sini çözen (4 testin her birinden 8 net çıkaran) aday 180 puan barajını aşacak.
2. YGS'de 6 puan hesaplanacak.Bu altı puanın herhangi birinde 180 puan barajını geçen adaylar, haziranda yapılacak LYS'lerin tümüne katılma hakkı elde edecek. Barajı geçmiş olan aday isterse, ücretini yatırmak koşuluyla tüm LYS'lere girebiliyor.
3. Hem MF, hem TM puanıyla öğrenci alan programları tercih etmek isteyen adayların YGS'de barajı geçtikten sonra LYS-1 (Matematik ve Geometri) ile LYS-2 (Fizik, Kimya, Biyoloji) sınavlarına girdikten sonra bir de LYS-3 (Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1) sınavına girmesi gerekiyor.
4. Hem TM, hem de TS puanıyla öğrenci alan programları tercih etmeyi düşünen adayların TM için LYS-1 ve LYS-3 sınavlarına girdikten sonra TS puanı için LYS-4 sınavına girmeleri şart.
5. YGS'de Sosyal Bilimler testinde 5 tane, LYS-4'te Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Felsefe Grubu Sınavında da 8 tane Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorusu sorulacak. 6. YGS'de çözülen her soru hem YGS puanlarının oluşumunda, hem de LYS puanlarının oluşumunda farklı katsayılarla çarpılarak kullanılacak.
Uzmanlar adaylar için sınav ipuçlarını açıkladı
Sınav uzmanı eğitimci Oktay Aydın, bu yıl yapılan düzenlemeler sonrasında adaylara sınavla ilgili şu uyarılarda bulundu.