Kaşların göz güzelliğinde oldukça etkili, güzel bir bakış için olmazsa olmazlardan olduğunu belirten Op. Dr. Şeyda Atabay, “Bu nedenle son zamanlarda kaş dizaynı kalıcı makyaj ile kaş kontur ilgi çekmeye başlamıştır. Oküloplastik cerrahi ve aynı zamanda yüz plastik cerrahisi olarak kapak estetiği ile birlikte veya tek başına olarak kaş düşüklüğü tedavileri uygulamaktayız. Kaşlar normal pozisyonda dış kısımda orbital kemik sınırının 1 santim yukarısında olmalıdır. Ancak zamanla birlikte yaş ve yerçekimi etkisi ile kaş dış kısmı düşmeye başlar. Bu görüntü yalancı göz kapak düşüklüğü nedenidir” diye konuştu.
Kaş düşüklüğünü pek çok farklı tedavi çeşitleri ile tedavi edilebilindiğini kaydeden Op. Dr. Şeyda Atabay, şöyle konuştu:
“En basit ve ameliyatsız yöntem botulinum toksin tedavisi iledir. Burada klasik noktalardan başka kaş üzerine etkilemek için direkt kaş altından enjeksiyonlar yapılmaktadır. Diğer bir ameliyatsız yöntem ise dolgu tedavisidir. Dolgu ile kaş yüksekliği sağlanabilmektedir. Askı ipleriyle yapılacak kaş kaldırma işlemi de yine kolay ancak kısa süreli çözüm sunmaktadır. Bunlardan başka yapılabilinecek diğer tedaviler cerrahi tedavilerdir. Göz üst kapak ameliyatı uygularken aynı bölgede internal girişim ile kaş kaldırma uygulanabilir. Ekstra kesim gerekmemesi açısından faydalıdır ancak bölgenin dar olmasından dolayı işlem oldukça uğraş gerektirir. Yetersiz kalınan işlemlerde kesin sonuç için kaş üzerinden yapılacak direkt cerrahi girişimler ile istenilen kaş kaldırma gerçekleşir. Dışarıdan iz istemeyen hastalarımızda ise endoskopik yöntemler ile kaş kaldırma yapabilmekteyiz.”
Uzmanlar kaş konusunda uyarıyor
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, kaş düşüklüğünün kadınlarda ve erkeklerde genelde orta ve ileri yaşlarda sık olarak gözükmekte olduğunu ifade ederek, “Ve kapak düşüklüğü olarak algı oluşturmaktadır” dedi.