Uzmanlar, Yaz Tatilinde Cilt Bakimlarina Karsi Uyardi

Uzmanlar, Yaz Tatilinde Cilt Bakimlarina Karsi Uyardi

Güzellik uzmani estetisyeni Özcan Yalinkiliç Özaydin, yaz tatili sonrasi cilt bakimi yapmayan danisanlari uyardi. Özaydin; “Erken yaslanma, ciltteki kuruluk orani daha fazla olur, kuruluktan kaynaklanan bir kirisiklik olayi meydana gelerek cildin kendini birakmasi daha çabuk elastikiyetin olusmasi, sarkmalarin daha fazla olusmasina sebep verir” dedi.

Güzellik uzmani estetisyen Özcan Yalinkiliç Özaydin, yaz aylarinda yapilan tatil sonrasi cilt bakimi ve günes kreminin önemini açikladi.

Uzman Yalinkiliç Özaydin günes, deniz, kum cildi yiprattigini ve gözenekleri kapatarak lekeler olusturdugunu söyledi.

Çesitli uyarilarda bulunan Özaydin, “En önemli konulardan biri tatil deyip geçmemeliyiz. Çünkü söyle düsünelim tatile gidiyoruz dis etkenler, iç faktörler tamamen cildimizi etkiliyor. Bunlardan baslarsak hava degisikligi birinci etken faktör, beslenme düzenimiz tamamen degisiyor. Çünkü çogumuz genellikle ultra her sey dahil otelleri tercih ediyor, kullandigimiz baharatlar, yemeklerimizde kullandigimiz yaglar, bütün bunlara benzer hepsi tamamen degisiyor. Bir de bunlara ek faktör olarak günes, deniz, kum eklendigi için uyku düzenimiz tamamen degisiyor ve cilt kimyasi tamamen oynanmis oluyor. Tatile gittigimizde de günlük rutinlerimizi asla ihmal etmemeliyiz. Söyle bir rutinimiz var sabah kalktigimizda yüzümüzü yumusak bir temizleme köpügüyle veya temizleme sütüyle cildimize hangimize uygunsa onunla temizliyoruz. Hemen onun arkasindan tonikle steril ediyoruz. Hemen arkasindan cildimize uygun bir nemlendirici krem ve günes koruyucumuzu, bunlari asla ihmal etmemeliyiz. Haftada bir pelinklerimizi yapmaliyiz, bunlar tatil döneminde de evdeki rutin bakimlarimizda da ev devam ürünü olarak kesinlikle devam etmeliyiz. Saglikli parlak görünen kaliteli bir cilt yapimi için medikal bakimlar kadar ev devam ürünleri de önemlidir” dedi.



“Leke tedavisi için yaz kis günes kremi önemli”

Leke tedavilerin sürecinin uzun oldugunu kaydeden uzman Özaydin, yaz kis günes kreminin faydalari kaydetti.

Özaydin, “Tatile gittigimizde bir kere her seyi bir kenara birakiyoruz. Her ne kadar çok biz uzmanlar, danisanlarimiz uyarsak da sunlara bunlara dikkat edin desek de maalesef buradaki kadar dikkat edilmiyor. Saydigim faktörler uykusuzluk, sigara alkol kullanimi, deniz, günes, kum beslenme sartlari, hava degisikligi tüm bunlarin hepsi cildimizde farkli reaksiyonlar olarak bize geri dönüyor. En önemli bütün danisanlarimizin tatil sonrasi en çok sikayetçi oldugu seylerse, cilt kurulugu çünkü günes cildi kurutuyor ince çizgilerde bir artis oluyor bide pit pit lekelerimiz artiyor. Bütün danisanlarimiz hemen tatil sonrasi bize bu sikayetlerle basvuruyorlar. Bizler de onlara uygun spesifik bakimlar cildin öncelikle neye ihtiyaci var protokolü belirleyip, ondan sonra cilde uygun bakimlarla beraber çözüm sunabiliyoruz. Ama leke o kadar zor bir enzim ki o kadar zor, bir tedavi ki hayatimizda var. Hepimizin hayatinda leke enzimleri var, bunun için asla ve asla yaz kis günes kremi diyoruz. Ama ben sunun üstünde çok duruyorum günes kremi demek sadece bizi günesten korumaz, televizyon, tablet, bilgisayar, floresan, spot isiklardan, ultra gibi isinlarindan korur. O yüzden yaz kis kesinlikle cildimizde günes koruyucuyu ihmal etmiyoruz” diye konustu.



“Erken yaslanmaya yol açar”

Cilt bakimlarinin yapilmamasinin erken yaslanmaya sebebiyet verdigini vurgulayan Güzellik Atölyesi isletmecisi güzellik uzmani estetisyen Özcan Yalinkiliç Özaydin, son teknoloji cihazlar ile bakim yapilmasi gerektigini önerdi. Özaydin, “Bakim yapilmaz ise cilt sagligini olumsuz etkiler. Erken yaslanma, ciltte ki kuruluk orani daha fazla olur, zaten kurulukta kaynaklanan bir kirisiklik olay vardir, kendini birakmasi daha çabuk elastikiyetin olusmasi, sarkmalarin daha fazla olmasina karsi yapilan medikal, enstitü bakimlarda son teknolojik ürünler cihazlar kullaniyor. Tamamen cildin ihtiyacina göre, cildin temel proteinleri nelerse onlar saptanip. Tamamen cilde bunlar gönderiliyor, cildin bunlardan yoksun oldugunu düsünün ne olur elastikiyet kaybi olur. Sarkmalar artar kirisikliklar artar cilt yaslanmasi dedigimiz olay çok daha erken hayatimiza girmis olur” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile