Uzmanlardan Selülitle Mücadelede Arili Dogal Çözüm Tavsiyesi

Uzmanlardan Selülitle Mücadelede Arili Dogal Çözüm Tavsiyesi

Kadinlarin sikça karsilastigi cilt sorunlarindan biri olan selülit ve çatlaklar için uzmanlar, dogal olarak ari zehri ile hazirlanmis formüllerin bu problemi hafifletmede etkili bir rol oynadigini söyledi.

Selülitin genellikle portakal kabugu görünümü ile karakterize edilen ve bacaklar, kalça, karin ve üst kol gibi bölgelerde görülen bir cilt problemi oldugunu belirten Dermatoloji Uzmani Prof. Dr. Zekai Kutlubay, saglikli beslenme, düzenli egzersiz ve cilt bakimi gibi yasam tarzi degisikliklerinin, selülit olusumunu önlemek için bilinen etkili yöntemler oldugunu söyledi.

Kutlubay, ari zehri gibi dogal bilesenleri içeren cilt bakim ürünlerinin de son yillarda popüler hale geldigine dikkati çekerek, “Ari zehri, içerigindeki bilesenleri sayesinde selülit görünümünün giderilmesinde etkili bir rol oynar” dedi.

Türkiye’nin ari zehri üreticisi BEE’O Genel Müdürü Ari Ürünleri Uzmani Dr. Asli Elif Tanugur Samanci ise selülitin neden oldugu dolasim bozukluklari, portakal kabugu görünümü ve inflamasyona karsi, ari zehrinin içerigindeki hyaluronidazlar sayesinde, uygulandigi bölgede etkili bir sekilde derinlere nüfuz ettigini söyledi.

Samanci, “Selülit genellikle inflamasyonla iliskilidir ve ari zehrinin içerigindeki bilesenler, proinflamatuar sitokinlerin salinimini önemli ölçüde baskilayarak inflamasyonun gelisimini engelleyici etki gösterir. Özellikle, ari zehrinin ana bileseni olan mellitin, inflamasyonu düzenleyerek ilgili sinyal yolaklarini etkileyerek ve inflamasyonu azaltmaya yardimci olur. Ayrica, mellitin ve apaminin düz kaslari uyarici etkileriyle dolasim sistemi uyarilir ve kan akisinda artis saglanir. Artan kan akisiyla birlikte, kolajen ve elastin üretimi tesvik edilerek, ari zehrinin uygulandigi cilt bölgesinde, dogal olarak selülit görünümünde azalma ve pürüzsüz bir görünüm saglamak mümkündür" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile