Üzüm Tanıtım Grubu

Üzüm Tanıtım Grubu

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş’ın Üzüm Tanıtım Gurubu önerisi kabul edilerek hayat buldu.

AK Parti Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş’ın üzümün tanıtımı ve tarımın gelişmesine destek vermek amacıyla sık sık dile getirdiği üzüm tanıtım grubunun kurulması önerisi hayata geçti. Konuyla ilgili açıklama yapan Yurttaş, “Ticaret Borsası üzüm sezonu açılışlarında ve diğer katılmış olduğum yerlerde öneri olarak sunduğum Üzüm Tanıtım Grubu’nun kurulmasıyla ilgili teklifim, ihracatçı birliklerince uygun görülmüş ve Ekonomi Bakanlığı'na başvurulmuş, bakanlık yapılan başvuruyu onaylayarak hayata geçirmiştir” dedi.

Yurttaş, açıklamasına şöyle devam etti; “Yapılan başvuru, Ege İhracatçı Birlikleri, İstanbul İhracatçı Birlikleri ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliklerinin Kuru Meyve Birliklerinin katılımı ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin uygun görmesi üzerine kuru incir, kuru kayısı, çekirdeksiz kuru üzüm ve antep fıstığı tanıtımı amacıyla 22 Ekim tarihinde Kuru Meyve Tanıtım Grubu (KMTG) adıyla kurulmuş bulunmaktadır.” AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, söz konusu tanıtım grubuna dahil ürünlerin 2010 yılı ihracatının yaklaşık 1.2 milyar dolar, 2011 yılı ihracatı 1.3 milyar dolar olduğunu söyledi.

Manisa'nın ihracatta Türkiye'de yedinci sırada yer aldığını anlatan Yurttaş, şöyle konuştu: "En önemli tarım ürünümüz sultaniye üzümüdür. Üzümü en iyi şekilde tanıtma gayreti içindeyiz. Kurulan Tanıtma Grubu ürünlerimizi yurtdışında tanıtacak ve ihracata katkıda bulunacaktır. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile