Uzungöllüler Yeni Imar Planinin Onaylanmasini Bekliyor

Uzungöllüler Yeni Imar Planinin Onaylanmasini Bekliyor

Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl, revize edilen yeni imar plani ile dogal turizm destinasyonu haline dönüstürülecek.

21 yildir çözülemeyen imar planlari ve kaçak yapilasma ile gündeme gelen turizm merkezi Uzungöl için revize edilen yeni imar plani, Çaykara Belediyesi tarafindan Tabiat Varliklari Genel Müdürlügüne gönderildi. Yeniden revize edilen imar plani ile imar sorununun ortadan kalkacagini belirten Uzungöllüler, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basin toplantisi düzenledi.

Uzungöl Muhtari Mehmet Öztürk, Uzungöl Birlik A.S. Yönetim Kurulu Baskani Idris Akyüz ve Uzungöl Turizmini Yasatma Dernegi Baskani Mustafa Akyüz’ün de katildigi toplantida platform adina konusan Uzungöl Turizmciler Dernegi Baskani Mustafa Keles, hazirlanan imar plani ile Uzungöl’deki imar sorununu gündemlerinden tamamen çikarmak istediklerini belirtti.

Keles, “Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan 2019 yilinda Uzungöl’de yasanan süreç ve akabinde hazirlanan Uzungöl Koruma Amaçli Imar Plani vatandaslarimizin yukarida bahsettigimiz beklentilerini karsilamadigindan dolayi Uzungöl Platformu olarak Uzungöl’ün en büyük sorunlarindan biri olan imar planinin ayni sekilde iptaller ile anilmasini önlemek ve halkimizin taleplerini karsilayacak bir imar planinin olusabilmesi için çalismalarimiza baslamistik. Imar sorunumuzu kökten çözüme kavusturmak için çalismalarimizi baslattik. Uzungöl’de uygulanmaya çalisilan imar plani ile ilgili eksikleri içeren bir rapor hazirladik. Uzungöl’ün tüm mahallelerinde vatandaslarimizin taleplerini aldik degerlendirdik ve rapor haline getirdik. Bu çalismalarimizi Uzungöl’e ziyarete gelen Çevre Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum’a ilettik. Bakanimizin bürokratlarimiza verdigi talimatla hizli bir sekilde Uzungöl’ün imar sorununu Uzungöl Platformu’nun taleplerini göz önünde bulundurarak çözümünü istemistir. Platformumuz sahada ve Ankara’da bürokratlarimizla yaptigi çalismadan sonra imarin ana omurgasini bozmadan küçük dokunuslarla Koruma Amaçli Imar Plani Çalistayi tamamlanarak su an askida olan plana revize öneri plani olarak Çaykara Belediyesi tarafindan ilgili kuruma gönderilmistir. Gelinen bu noktada hazirlamis oldugumuz plan ile beraber Uzungöl’de imar sorununu gündemimizden tamamen çikarmak ve Uzungöl markamizi daha dogal bir turizm destinasyon merkezi haline getirmek istiyoruz. Platform olarak bu sürecin tarafi olan bizler hazirlanilmis olan Uzungöl Koruma Amaçli Imar Plani’nin onaylanip yürürlüge girmesi için siyasetçilerimizin, bürokratlarimizin ve kamuoyunun desteklerini talep ediyor ve bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile