Uzunköprü'de  Kati Atik Depolama Tesisinde Baslayan Yangin Ormanlik Alana Siçradi

Uzunköprü'de Kati Atik Depolama Tesisinde Baslayan Yangin Ormanlik Alana Siçradi

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde özel bir sirkete ait kati atik depolama tesisinde çikan yangin, otluk ve ormanlik alana siçradi. Yangin, itfaiye ve orman isletme ekiplerinin hizli müdahalesiyle kontrol altina alindi.

Yangin, Uzunköprü ilçesinde bulunan özel bir sirkete ait kati atik depolama tesisinde basladi.

Rüzgarin da etkisiyle kisa sürede tesisten çikan alevler, önce çalilik ve otluk alanlara, ardindan da ormanlik bölgeye siçradi. Yanginin hizla yayilmasi üzerine çevredeki vatandaslar büyük endise yasadi ve yetkililere ihbarda bulundu.

Ihbar üzerine bölgeye çok sayida Uzunköprü itfaiyesi ve Orman Isletme Müdürlügü’ne ait araçlar sevk edildi. Ekipler, yanginin daha da büyümesini önlemek için yogun bir çalisma baslatti. Yanginin rüzgarin etkisiyle çalilik ve otluk alanlardan yerlesim yerlerine siçramasini engellemek amaciyla Edirne ve Kesan’dan polis TOMA’lari bölgeye yönlendirildi.

Bölgeye gelen polis TOMA’lari, yol kenarlarinda bulunan otluk alanlara su sikarak yanginin yerlesim bölgelerine siçramasini engelledi. Bu sayede, yanginin evlere ulasarak daha büyük bir felakete yol açmasi önlenmis oldu.

Yangin, yaklasik 3 saatlik yogun bir çalismanin ardindan kontrol altina alindi. Itfaiye ve orman isletme ekipleri, yanginin basladigi alani ve etrafindaki bölgeleri sogutma çalismalarina basladi.

Yangin sonucunda bölgede bulunan agillarin da kullanilamaz hale geldigi ögrenildi.

Olay ile ilgili polis ve jandarma ekipleri inceleme baslatti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile