Uzunlu Barajı'nın Zeminine Beton Kaplama Yapılacak

Uzunlu Barajı'nın Zeminine Beton Kaplama Yapılacak

Yozgat’ın Boğazlıyan Sulama Birliği Başkanı Avni Hokkaömeroğlu, bölge tarımına hayat veren Uzunlu Barajı'nın su kaçağı nedeniyle boşaltıldığını belirterek, kaçağın önlenmesi için zeminin beton ile kaplanacağını söyledi.

Barajın su kaçağı nedeniyle geçen yıl 2 defa boşlatıldığını hatırlatan Avni Hokkaömeroğlu,
"Bölge tarımına önemli katkıları olan Uzunlu Barajı’nda tekrar su tutulması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Devlet Su İşleri (DSİ), tarafından oluşturulan komisyon kararına göre barajın zemini demir ve beton kaplama yapılacak. Barajın tekrar hizmete geçmesi ile birlikte önümüzdeki uzun yıllar bölge çiftçisine hizmet verecek ve problemsiz bir şekilde sulama yapılabilecek. Ayrıca kapalı sulama sistemi ile ilgili çalışmalar da devam ediyor." dedi.

Su kaçağı nedeniyle ikinci defa boşaltılan barajda kalıcı çözüm arayışı içine girildiğini belirten Hokkaömeroğlu, "Boğazlıyan tarımına hayat veren Uzunlu Barajı için DSİ tarafından bir komisyon kuruldu. Komisyonda kısa ve uzun vadede çözüm yolları arasında iki yol belirlenerek, uzun vadeli olan yol belirlendi. Belirlenen bu kararda zeminin demir ve beton kaplama yapılması kararlaştırıldı. Şu anda projesi tamamlandı, keşif bedeli de bitmek üzere. Barajın yapımı için harcanacak miktar ise limitsiz olarak ayrıldı."diye konuştu.

Proje kapsamında barajın kasım ayında kapatılmasının planlandığını dile getiren Hokkaömeroğlu, "Bir dahaki dönemi inşallah çiftçilerimiz tarım alanlarını barajdan sulayabilecek. Kasım ayında yapımı tamamlandıktan sonra barajda su tutulmasına başlanılacak. İnşallah bol yağış olur ve barajımız dolar. Barajın su kaçağının yapılması ile birlikte önümüzdeki uzun yıllar bölge çiftçisine hizmet vereceğine ve problemsiz bir şekilde sulama yapılacağına inanıyorum. Ayrıca kapalı sulama sistemi ile ilgili proje çalışmaları da devam ediyor. Kapalı sistem sulama için müracaat ettiğimiz DSİ’nin başka bir yapım şekli olan yenileme sistemine döndürme çalışmalarına başlanıldı. Kapalı sistemin de yaz döneminde ihale olması için çalışmalar başlatıldı." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile