'Vaatler Kararsiz Seçmen Için Yetersiz Kaliyor'

'Vaatler Kararsiz Seçmen Için Yetersiz Kaliyor'

Kararsiz seçmenler ve depremzedelerin yerel seçimlerde önemli rol oynayacagini ifade eden Dr. Ögretim Üyesi Sibel Çaliskan Ercan, belediye baskan adaylarinin kentin sorunlarina odaklanmasi gerektigini vurguladi.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine günler kala belediye baskan adaylari sahalarda hizlarini artirarak çalismalarini sürdürüyor. Birçok belediye baskan adayi mega projeleri ile seçmenden oy isterken, seçmenin adaylar tarafindan sunulan vaat ve projelere karsi tepkisi ise merak ediliyor. Konu ile ilgili önemli açiklamalarda bulunan Istanbul Arel Üniversitesi Dr. Ögretim Üyesi Sibel Çaliskan Ercan, seçimlerde kararsiz ve genç seçmemin sonuçlari önemli derece de etkileyecegini ifade etti.

Gençlerin son günlerde gündeme gelen siyasi tartismamalardan rahatsiz oldugunu belirten Ercan özellikle istihdam anlaminda izlenecek politikalarin gençler tarafindan daha çok önemsedigini söyledi.



“Gençlerimiz su an kararsizlar”

Dr. Ögretim Üyesi Sibel Çaliskan Ercan; “Önemli bir seçmen profiline dikkat çekmek istiyorum. Kararsiz seçmenler. Kararsiz seçmenlerin su anda olumlu ya da olumsuz yaklasacaklari belli degil. Bu kararsiz seçmenlerin içerisinde de belli bir kitle var; genç kitle. Gençlerimiz su an kararsizlar. Gençlerimiz bu siyasi olaylardan rahatsizlik duyuyorlar. Umut verici; politikalar anlaminda, istihdam anlaminda izleyecek politikalari önemsiyorlar. Bir diger önemli kesim ise depremzedeler. Biliyorsunuz 6 Subat 2023 tarihinde büyük bir deprem yasadilar ve bu durumdan muzdaripler. Saglam binalarda yasamak istiyorlar. Bu tüm insanlarin hakki. Depremzedeler korunakli saglam binalar istiyorlar. Daha umut verici kentlerde yasamak istiyorlar. Bunun içinde partilerin uyguladigi politikalar çok önemli. O nedenle benim önerim bu vaatler gençleri de düsünerek, depremzedeleri de düsünerek bu hassasiyet çerçevesinde gerçeklesirse çok daha güzel ilerler” seklinde konustu.



“Vaatler arasinda çok eksikler var”

Açiklamasinin devaminda Istanbul’un kent sorunlarina odaklanilmasi gerektiginin altini çizen Dr. Ögretim Üyesi Sibel Çaliskan Ercan özellikle deprem riskinin gündemde tutulmasi gerektigini vurguladi. Dr. Ögretim Üyesi Sibel Çaliskan Ercan; “Trafik ve ulasim Istanbul için temel bir sorun. Konut kira fiyatlarinin artiyor olmasi, çevre kirligi tüm Türkiye’de büyük bir problem. Bunun önüne geçilmesi için çözüm gelistirilmeli. Siyasi partilerin buna odaklanmasi gerekiyor. Su kirliligi, su kitligi bunlar gündemimiz olmali. Alt yapi ve yerlesim sorunlari. Deprem riski gündemimiz olmali. Sosyal ve kültürel çatismalar var. Buna iliskin yine vaatler benimsenirse ve önlemler alinirsa güzel olur” dedi.



“Gençler düsünce ve fikirlerini dile getirmek istiyor”

Yerel seçimlerin ülkemiz için hayirli olmasini dileyen Ercan; “Gençler düsünceleri, fikirlerini dile getirmek istiyorlar. Su anda bu sartlarda rahatça, özgürce dile getiremediklerini, korktuklarini, ilgi duymadiklarini, siyasi olaylardan bir seylerin beslendigini ifade ediyorlar. Katilimci demokrasi ne demekse, o gerçekten gerçeklessin. Seslerinin duyulmasini istiyorlar. Biz derslerde olabildigince onlara söz hakki vermeye çalisiyoruz. Güzel etkilesimli dersler yapiyoruz. Onlar bu dersleri hayatta da yasamak istiyorlar” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile