Vahşice Öldürülen Fırat'ın Babası Konuştu

Vahşice Öldürülen Fırat'ın Babası Konuştu

Sultangazi'de üvey anne ve anneannesi tarafından öldürüldüğü öne sürülen 11 yaşındaki Fırat Sezer'in evine gelen savcı incelemelerde bulunurken, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri de mahalleliden bilgi aldı.

Sultançiftliği‘nde cesedi parçalara ayrılarak, farklı sokaklara atılan Fırat Sezer‘in yaşadığı eve gelen cumhuriyet savcısı incelemelerde bulundu. Savcının incelemeleri sırasında küçük çocuğun babası Nemci Sezer de evde hazır bulundu. CHP Milletvekili Mehmet Sevigen de taziye için eve geldi. Savcı incelemelerini tamamladıktan sonra evden ayrılırken, baba Nemci Sezer milletvekili Sevigen ile birlikte evden çıkarak basın mensuplarına açıklama yaptı. İlk olarak konuşan küçük çocuğun amcası Kemal Sezer, "Çocuğu okula almadılar, kimliği vardı. Okula gitmesi için annesinin velayeti gerekiyormuş ancak annesi burada olmadığı için okula almadılar. İlçe Milli Eğitim‘e, İl Milli Eğitim‘e gittik bir türlü aldıramadık. Boş kalmasın diye sabah benim yanıma gelir, fırında akşama kadar otururdu. Bir iki defa şiddet gördüğünü duyduk. Babasına söyledik. ‘Tamam, sorun yok‘ dedi. Böyle bir şey kimin aklına gelebilirdi. İnsanın aklına gelir mi böyle bir şey. İnsanlık dışı bir şey ama en büyük suç devletin. Niye okula almıyorsun bu çocuğu" dedi.

CHP‘li Mehmet Sevigen de, baba Necmi Sezer‘in konuşamayacak halde olduğunu ifade ederek, "Daha Kayseri‘den iki gün evvel çocuklarımızın haberini aldık. Allah kimseye göstermesin ateş düştüğü yeri yakıyor. Çocuğun ailesi, babası burada. Ne kadar kin ve nefret var ki insanları böyle kötülüğe sürüklüyor. Bunu anlamak mümkün değil, ancak sebepleri neler ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Olayın şokunu yaşayan baba Necmi Sezer, "Artık bize bir şey düşmüyor. Adalete teslim edildi. Gerekirse cezasını biz veririz. Kesinlikle haberim yoktu bu kadar şiddet uygulandığından" dedi.

Öte yandan ölen çocuğun çalıştığı fırının da cenaze nedeniyle kapalı olduğu görüldü. Olayın yaşandığı mahallede esnaflık yapan Nihat Demir, "Çocuğu her gün dövüyorlardı, sesi kahvenin içine kadar geliyordu. En ufak bir hatasında çocuğu dövüyorlardı. Ufacık çocuğun burada ne işi var. Fırat dayağını yiyip oturuyordu. Şu köşede oturup ağlıyordu" şeklinde konuştu. Fırat‘ın çalıştığı fırındaki demliği gösteren Demir, "Her sabah bu demliği taşıyordu" dedi.

Olayla ilgili inceleme başlatan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri de mahalleye gelerek, vatandaşlardan bilgi aldı. Sosyal hizmetler görevlilerinin, Fırat‘ın üvey kardeşlerini aileden alabileceği belirtildi.

Olayın ardından gözaltına alınan Fırat‘ın üvey annesi Ekatherine Ochkhikidze (27) ile üvey anneannesi Viyola Ochkhikidze‘nin (67) Asayiş Şube Müdürlüğü‘ndeki sorgusu devam ediyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile