Vahsice Öldürüp Gömülen Mine'nin Katil Kocasi Için Istenen Ceza Belli Oldu

Vahsice Öldürüp Gömülen Mine'nin Katil Kocasi Için Istenen Ceza Belli Oldu

Denizli’de kocasi tarafindan 30 dakika boyunca bogazi sikilip öldürülen ve gömüldügü arazide 6 ay sonra bulunan 1 çocuk annesi Mine Kocadag’in katil kocasi Mithat Kocadag hakkinda agirlastirilmis müebbet ve 12 yildan az olmamak üzere hapis cezasi istemiyle iddianame hazirlandi.



Pamukkale ilçesine bagli Gözler Mahallesi’nde yasayan evli ve 1 çocuk annesi Mine Kocadag (25) ile esi Mithat Kocadag (31) arasinda yasak ask iddiasi yüzünden tartisma çikti. 18 Agustos 2022 gecesi esiyle yasadigi tartismanin ardindan evden ayrilan Mine Kocadag’dan 6 ay boyunca haber alinamazken, genç annenin öldürülmüs olabilecegi iddiasi üzerine arama çalismalarina bu yönde hiz verildi.

Bir taraftan kazi çalismalari devam ederken, aylardir suskunlugunu koruyan koca Mithat Kocadag, canli yayinda suçunu itiraf ederek, cinayeti nasil isledigini anlatti.

Gömdügü yeri gösterdi

Mithat Kocadag canli yayinda ekiplere genç kadini gömdügü yeri tarif etti. Ekipler canli yayinda gelen itiraf ve yer gösterme sonrasi kocanin tarif ettigi bölgeye geldi. Kocanin çuvala koydugu esini el arabasi ile tasiyip attigi ve üzerine çam agaçlarinin dallari ile örttügü noktada, dallar titizlikle kaldirildi ve bahsedilen çuval bulundu. Çuvalin agzi açildiginda annenin cansiz bedeni bulundu. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptigi çalismalarin ardindan cansiz beden otopsi için adli tip kurumu morguna kaldirildi. Otopside ise bogazina dügümlenmis sekilde havlu bulundu. Mithat Kocadag itirafin ardindan canli yayinda ekipler tarafindan gözaltina alindi.

"Ceset bazanin altinda 2 gün boyunca kaldi"

Istanbul’dan Denizli’ye getirilen Mithat Kocadag ifadesinde, "Esimin iliskiye girdikten sonra boynunu 30 dakika boyunca siktim. Olay gecesi saat 03.00’te mutfakta tartistik. Ittim, yere düstü. Basini vurdu ve öldü. Saat 05.00’e kadar yaklasik 2 saat boyunca kanlar içinde yerde kaldi. Yerden kaldiramadim. Mine’nin yüzünü havluyla sildim. Sonra da sarilip, öptüm. Cesedini mutfaktan, önce banyoya götürdüm. Sonra ise yatak odasindaki bazanin altina sakladim. Sabah dus aldim ve ise gittim. Ceset bazanin altinda 2 gün boyunca kaldi. Cesedi bazanin altindan çikarip, çarsafa sardiktan sonra çuvala koydum, o sekilde tasidim. Kardesimin otomobilinin bagajina koydum. Cesedi ilk önce köye götürmek istedim ama daha sonra çalistigim yere götürdüm. Saat 06.00’da otelin bahçesine gömdüm. Cesedi el arabasiyla tasidim, sera olan yerin yakinina gömdüm. Üzerine biraz toprak attim" diyerek tüyleri ürpertti. Emniyetteki islemlerinin ardindan katil koca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tamamlanin sorusturmanin ardindan Mithat Kocadag hakkinda, Denizli Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan iddianamede hazirlandi. Denizli 1. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edilen iddianamede, sanik Mithat Kocadag hakkinda ’esi kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ve ’ese nitelikli cinsel saldiri’ suçundan 12 yildan az olmamak üzere hapis cezasi istendi. Iddianamede, çiftin bosanma asamasinda oldugu, Mithat Kocadag’in genç kadini bu fikrinden vazgeçirmeye çalistigi kaydedildi.

’En kuvvetli zehir hangisidir?’

Düzenlenen iddianamede, süphelinin cep telefonunda yapilan incelemelerde ’En etkili fare öldüren ilaç’, ’En kuvvetli zehir hangisidir?’, ’Insanlari tek yumrukta nasil bayiltiriz’ basliklarinda aramalar gerçeklestirildigi ayrica, ’Zorla iliskide çocuk olur mu’ seklinde arama yapildiginin tespit edildigi yer verildi.

Öte yandan, Mithat Kocadag’in esiyle ölmeden önce birliktelik yasandigi beyanina da dikkat çekilip, ancak bosanma asamasinda olmalari nedeniyle ’Mine Kocadag’in rizasiyla cinsel iliskiye girmesinin hayatin olagan akisina aykiri oldugu’, bu nedenle birlikteligin zorla cinsel saldiri olarak degerlendirilmesi gerektigi de ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile