Vakıf Emeklilik Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü Açıldı

VakıfBank iştiraki olan Vakıf Emeklilik, sürdürdüğü yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında Kocaeli'de Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü'nü hizmete açtı.

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, açılışta yaptığı konuşmada, hedeflerinin 2014 yılı sonuna kadar Batı Karadeniz Bölgesi'nde 4 bin 500 yeni bireysel emeklilik katılımcısını sisteme alarak, yaklaşık 19,5 milyon lira fon büyüklüğü oluşturmak olduğunu söyledi.

Vakıf Emeklilik'in, yarınlarını güvence altına almak isteyen herkes için farklı ürünler içeren emeklilik planları ve hayat sigortaları ürünleri sunduğunu ifade eden Bostan, yüzde 25'lik devlet katkısıyla birlikte Bireysel Emeklilik Sisteminin, ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Bostan, yeniden yapılanma sürecini kısa sürede tamamlayan şirketin daha çok kişiye ulaşıp daha iyi hizmet vermeyi amaçladığını belirterek, ''Emeklilik sektörü 2014 yılının ilk 5 ayında başarılı bir performans sergiledi. Sektör, 2013 yılında yakaladığı yüksek katılımcı sayısı trendini bu yıl da sürdürmeye devam etti. Sistemdeki toplam katılımcı sayısı 4,6 milyon kişiye ulaştı'' diye konuştu.

Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası'nın (GSMH) yüzde 10'unu üreten, verginin yüzde 11'ini Türkiye'ye veren ve imalat sanayisinin yüzde 13'ünü oluşturan bu bölgede olmanın ve bölge müdürlüğü açmanın çok önemli olduğunu dile getiren Bostan, Vakıf Emeklilik'in Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü'nün Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerini kapsayan pazarlama ve satış faaliyetlerini yöneterek, bu illerdeki potansiyeli daha etkin şekilde değerlendirmek üzere görev yapacağını ifade etti.

- "Kamu bankaları önemli bir aşama kaydetti"
VakıfBank Yönetim Kurulu Üyesi ve Vakıf Emeklilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halim Kanatçı ise VakıfBank'ın 60 yıllık bir geçmişi olduğunu dile getirerek, Vakıf Emeklilik Şirketinin 1991'de Güneş Hayat Sigorta olarak 15 bin lira sermaye ile kurulduğunu ve 2003 yılın da da Vakıf Emeklilik A.Ş olarak hizmet verdiğini anlattı.
Kanatçı, 2001 krizinde IMF'nin yazdığı reçetede, bazı kamu bankalarının tasfiye edilmesi ile ilgili bir madde bulunduğunu, o günkü şartlarda VakıfBank'ın da tasfiye edilmesinin istendiğine dikkati çekerek "2002'den önceki duruma baktığımızda, Türkiye'nin o güne kadarki kamu bankalarına yapmış olduğu görev zararları nedeniyle ortalama 50 milyar dolar civarında hazineden fon aktarımı yapılmıştır. Bugün 800-850 milyar dolarlık bir GSMH'nın üçte biri, yani 250-300 milyar dolar gibi bir rakamı kamu bankalarını kurtarmak için maalesef o dönem görev zararı olarak aktarmak durumunda kalındı" diye konuştu.

Bugün, Türk bankacılığında kamu bankalarının ve onların iştiraklerinin önemli bir aşama kaydettiğini vurgulayan Kanatçı, VakıfBank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası olarak artık sektörün ciddi oyuncuları arasında yer aldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, Vakıf Emeklilik'in ilk emeklisi Dr. Metin Göklü ve bölge müdürlerine sertifika ve hediye verdi.
Daha sonra bölge müdürlüğü ofisinin açılışı gerçekleştirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile