Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, Defterdar Şefik Tongal ve öğrenciler katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, vakıf faaliyetlerinin Osmanlı döneminde en üst düzeye ulaştığını belirterek, şunları söyledi:"Vakıflar sadece insanlara değil, tüm yaratıklara hizmet etmek için kurulmuştur. Vakıfların yurt genelinde yaygınlaştırılması lazım. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak için hizmetlerimize devam ediyor. Bu haftanın da vakıfların yaşatılmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.
Vakıfların insan hayatında önemli bir yerinin olduğunu dile getiren Vali Ramazan Sodan ise,"Vakıf, mülkiyeti kamuya; menfaati ise belirlenen hak sahiplerine ait olmak üzere bir malı bağışlamak demektir. Bağışlanan bu malın menfaatini hak sahiplerine ulaştıran müesseseye de vakıf denmektedir. Vakıflar tarih boyunca toplum hayatında önemli roller üstlenmiştir. İslam medeniyetinin birer simgesi olan vakıflar, ilk dönemden beri ordunun donatımına yardımcı olma, fakir ve kimsesizlere yiyecek ve barınak
sağlama, hastaları tedavi etme, öğrencileri destekleme, hayvanları koruma, ibadethane ve diğer kamu hizmetleri kapsamına giren alanlarda faaliyet göstermektedir. Dünya fanidir. Herkesin uğrayıp geçtiği bir misafirhanedir. Bu dünyada en güzel iş kalıcı eserler bırakmaktır. Bu da vakıf eserlere ön ayak olmakla, yardım etmekle olur. Bizlere düşen vakıf eserlerini canımız gibi korumaktır" dedi.
Konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Metin Kapar, ‘Vakıf Medeniyeti‘ konulu konferans verdi.
‘Vakıf Medeniyeti‘ Konulu Konferans
Vakıflar Haftası kutlamaları kapsamında Adıyaman‘da ‘Vakıf Medeniyeti‘ konulu konferans düzenlendi.