Vakif Üniversiteleri De BAÜB'e Dahil Oldu

Vakif Üniversiteleri De BAÜB'e Dahil Oldu

Antalya, Isparta ve Burdur’daki devlet üniversiteleri tarafindan kurulan Bati Akdeniz Üniversiteler Birligine (BAÜB) bölgedeki vakif üniversiteleri de dahil oldu.

Antalya, Isparta ve Isparta’daki 4 devlet üniversitesi tarafindan kurulan BAÜB’e vakif üniversiteleri de dahil oldu. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Yasam Merkezinde düzenlenen törene BAÜB Baskani ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya HEP Üniversitesi Rektörü adina Genel Sekreter Bahar Sivri, Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü adina Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hamza Kandur, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Diler ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Ilker Hüseyin Çarikçi katildi.

BAÜB’ün ilk yüz yüze toplantisi oldugunu belirten Rektör Prof. Dr. Kalan, BAÜB’ün yurt genelinde muadilleri oldugunu söyledi.

Birligin sektörel bazda bölgenin dinamiklerini ve ihtiyaçlarini göz önünde bulundurarak projeler üretilmeyi amaçladiklarini belirten Prof. Dr. Kalan, “ALKÜ gibi gelismekte olan üniversitelerin, belirli bir tecrübeye sahip üniversitelerin destegi ile daha iyi yerlere gelmesinin önü açilacaktir. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Isparta Uygulamali Bilimler Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi isbirliginde böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Akabinde Akdeniz Üniversitesi ile görüstük ve sürece dahil olmaya karar verdiler. Süreci biraz daha gelistirdik bölgenin akademik çalismalarina katki saglayan 3 vakif üniversitesini de davet ettik. Katilim sagladilar sag olsunlar. BAÜB ile ilgili mutabakat metnin imzalanmasi ile süreci resmiyete kazandirmis olacagiz” dedi.

Basina kapali gerçeklestirilen görüsmelerin ardindan BAÜB’e dahil olan vakif üniversiteleri ile protokol metni imzalandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile