Vakiflar Genel Müdürü Ersoy, Bosna Hersek'te Bu Yil 5 Eser Için Daha Çalisma Yapacaklarini Söyledi

Vakiflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, restorasyonu devam eden eserleri yerinde incelemek ve yeni projeleri hayata geçirmek üzere geldigi Bosna Hersek'te 2021'de 5 eserin daha yeniden hayata geçirilecegini belirtti.

Dört günlük Bosna Hersek ziyaretini degerlendiren Ersoy, ülkede onarimi devam eden 21 eser bulundugunu animsatti.

Ersoy, "Bunlarin bir kismi proje bazinda, bir kismi tamamlanmis vaziyette, bir kismi da natamam onlari da tamamlamak istiyoruz." dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle bazi zorluklarin yasandigini vurgulayan Ersoy, "Baskent Saraybosna'daki en önemli islerimizden biri Riyaset (Islam Birligi) binasi. Bugün insasi devam eden binanin yapimina iliskin kapsamli bir toplanti yaptik. 29 Agustos'ta açilisinin yapilmasini planliyoruz." ifadesini kullandi.

Ersoy, Bosna Hersek genelindeki eserleri yerinde inceledigini belirterek, baskentteki Morica Han'in restorasyonu için de kapsamli bir çalisma yaptiklarini kaydetti.

Tamamlanmayi bekleyen projelerin yil sonuna kadar bitecegine dikkati çeken Ersoy, "Hedefimiz, 2022'de yeni projelere ve yeni çalismalara yön vermek. Biz sadece restorasyon yapmiyoruz, Bosna Hersek'e kuru gida yardimi, hayir hizmetleri ve saglikla ilgili yardimlar da yapiyoruz." diye konustu.

Ersoy, Bosna Hersek'te yapilacak yeni projelere de deginerek, "5 tane var. Bunlardan ilki Morica Han'in restorasyonunu yapacagiz. Arkasindan iki pazar yeri var. Su anda devam edenlerle beraber 2021'de 5 eser daha ihya edecegiz." dedi.

Bosna Hersek'teki Osmanli eserlerinin son derece önemli oldugunu vurgulayan Ersoy, Vakiflar Genel Müdürlügünün de bu Osmanli eserlerini korudugunu kaydetti.

Bosna Hersek Islam Birligi Vakiflar Müdürü Senaid Zaimovic de Türkiye'nin yardimlari için tesekkür ederek, "Her zaman yanimizda olan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a tesekkür ediyoruz. Onarimi yapilan eserlerle ekonomi, kültür, tarih ve turizme de katki sagliyoruz." dedi.

Ersoy ve Zaimovic, Saraybosna'da restorasyonu tamamlanan tarihi Basçarsi Camisi'ni de ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile