Vakiflara Yardim Için Gelenlere Öncelikle Is Imkani Sunulacak

Vakiflara Yardim Için Gelenlere Öncelikle Is Imkani Sunulacak

Denizli Ticaret Odasi (DTO), Pamukkale Kaymakamligi ile kaymakamliga sosyal yardim için müracaat eden 18-55 yas arasinda is gücüne katilabilecek bireylerin istihdaminin saglanmasina yönelik önemli bir girisim baslatti. Protokolün herkes için hayirli olmasini temenni eden DTO Baskani Ugur Erdogan, “Yardima muhtaç issizlerimiz ile isverenlerimiz arasinda köprü olacak, ise alinmalari için destek olacagiz” diye konustu.



Denizli Ticaret Odasi (DTO), Pamukkale Kaymakamligi ile kaymakamliga sosyal yardim için müracaat eden 18-55 yas arasinda is gücüne katilabilecek bireylerin istihdaminin saglanmasina yönelik önemli bir girisim baslatti. Artik, yardim için gelenler çalisabilecek durumdalarsa öncelikle Denizli Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü’nün danismanlari tarafindan ise yönlendirilecek. Ayni zamanda yardim isteyen issizlerden is basvurusuna gidecek veya ise giris evraklarini yaptiramayacak kadar ekonomik gücü bulunmayanlar desteklenecek.

Protokolün herkes için hayirli olmasini temenni eden DTO Baskani Ugur Erdogan, “Bundan sonra yardim için gelen vatandasimiz, ilk olarak is uzmaniyla bir ise yerlestirilmesiyle ilgili görüstürülecek ve özendirilerek çesitli sektörlerdeki eleman arayan isletmelerimize yönlendirilecek. Biz de Halk Egitim Merkezi tarafindan açilacak kurslarda vasifli hale getirilecek yardima muhtaç issizlerimiz ile isverenlerimiz arasinda köprü olacak, ise alinmalari için destek olacagiz” dedi.

DTO’nun Bayramyeri’ndeki hizmet binasinda bir araya gelen Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut, DTO Yönetim Kurulu Baskani Ugur Erdogan ile Denizli Il Müdürü Fatih Isik, Pamukkale Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Elif Ceylan ve Pamukkale Halk Egitim Merkezi Müdürü Abidin Mutlubas, Pamukkale Ilçesi’nde ikamet eden yardima muhtaç bireylerin desteklenmesini kapsayan Sosyal Yardim Yararlanicilarinin Istihdamina Iliskin Is Birligi Protokolü’nü imzaladi.

Istihdam edilebilecek durumdaki yardima muhtaç vatandas, isterse meslek edinip is gücüne katilacak

Bu protokole göre, Pamukkale Kaymakamligi’ndan sosyal yardim isteyenlerden istenilen sartlara haiz olanlar, bütünlesik sistem üzerinden isçi kurumu is ve eleman bulma sistemine kaydedilecek. Vakif tarafindan bildirilen kisilerle görüsülerek çalisma alanlarina göre tasnif edilecek ve gerekirse meslek sahibi olmalari için dönem dönem kurslar açilarak nitelikli bireyler haline getirilecekler. Vasifli olanlari ise, yeni eleman arayan ilgili bir isletmeye yönlendirilecek. Bu sirada is uzmani ile DTO, isverenler ile arasinda köprü kurarak ise alinmalarinin saglanmasi yönünde çalisma yürütecek. Ayrica, açilan mesleki egitim kurslarini basariyla tamamlayan kursiyerlerin iletisim mesleki yeterlilik bilgilerini üyeleri ile paylasarak tam zamanli ise yerlestirilmeleri konusunda istihdam edilmeleri yönünde çalisacak. Pamukkale Halk Egitim Merkezi Müdürlügü ise bitiminde sinavlarin olacagi mesleki kurslar düzenleyerek, issizlerin meslek ve kurs belgesi edinmeleri yönünde destek olacak.

“Insanimizi yardima muhtaç olmaktan kurtarmaliyiz”

Denizli Ticaret Odasi Baskani Ugur Erdogan, ihtiyaç sahibine sorgusuz sualsiz maddi yardim etmektense öncelikle bir nevi balik tutmayi ögretip çalisip kazanmaya tesvik edeceklerini, bu sayede vatandasin gelir elde ederek sosyoekonomik düzeyini de yükseltmeyi amaçladiklarini söyledi.

Baskan Erdogan, “Pamukkale Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfimiz, Pamukkale Halk Egitim Merkezi Müdürlügümüz ile, Sosyal Yardim Yararlanicilarinin Istihdamina Iliskin Is Birligi Protokolü’müzü odamizda imzaladik. Sosyal yardimlarin karsiliksiz ve sürekli olmasinin ortaya çikarabilecegi bagimlilik psikolojisinin yok edilmesi, yardimlardan faydalanmak isteyenlerin üretkenlik, verimlilik ve girisimcilik gibi olumlu duygularinin gelistirilmesi amaciyla, ortak bir çalisma yürütecegiz. Bundan sonra yardim için gelen vatandasimiz, ilk olarak is uzmaniyla bir ise yerlestirilmesiyle ilgili görüstürülecek ve özendirilerek çesitli sektörlerdeki eleman arayan isletmelerimize yönlendirilecek. Önemli bir ilke imza attigimiz inaniyorum; örnek olmasini diliyorum. Hayirli ve ugurlu olsun” dedi.



“Erdogan’a bu konudaki desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum”

Basta DTO Baskani Ugur Erdogan olmak üzere protokolün paydaslarina hassasiyetleri ve katkilarindan dolayi tesekkür eden Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut ise “Sosyal yardim müracaatinda bulunan 18-55 yas arasinda çalisma gücüne sahip bireylerin istihdaminin saglanmasini ve Denizli Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü tarafindan ise yönlendirilen issizlerden is basvurusuna gidecek veya ise giris evraklarini yaptiramayacak kadar ekonomik gücü olmayan Pamukkale Ilçemizde ikamet eden vatandasimizin desteklenmesine yönelik önemli bir güç birligi olusturduk. Denizli Ticaret Odasi Baskani Ugur Erdogan’a bu konudaki desteklerinden ve kamu kurumlarimizla her firsatta is birligine giderek sosyal projelerimize katki saglamalarindan dolayi tesekkür ediyorum. Isverenlerimizin de ayni hassasiyeti gösterecegine ve daha fazla insanimizi is sahibi yaparak el birligiyle yardimci olacagimiza inaniyorum. Kurumlarimiz da ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardir. Is gücüne katilan her birey hem toplumumuzu hem de ülkemizi daha güçlü kilacaktir. Hayirli olsun” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile