Vali Adnan Yılmaz, “Akçakoca Bölge Turizminin Motorudur”

Vali Adnan Yılmaz, “Akçakoca Bölge Turizminin Motorudur”

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ramazan Akça ve İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ile birlikte geldiği Akçakoca’da incelemelerde bulundu.

İlk olarak Akçakoca Kaymakamlığına gelen Vali Yılmaz’ı Kaymakam Aykut Pekmez, İlçe protokolü ve daire müdürleri karşıladılar. Kaymakam Aykut Pekmez’in bürokratları tanıtımının ardından toplantı salonuna geçildi. Kaymakam Aykut Pekmez Vali Yılmaz’a burada çalışmaları içeren bir slayt destekli brifing verdi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından belediyeye geçen Vali Yılmaz, Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve kısım müdürleri tarafından giriş kapısında karşılandı. Başkan Albayrak tarafından 2009 dan bu yana yapılan çalışmalar slayt desteği eşliğinde anlatıldı. Sunum esnasında Vali Yılmaz, yer yer aktarılan projelerle ilgili kaynakların neler olduğunu sordu.

Akçakoca’nın var olan turizm potansiyelinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Yılmaz “Akçakoca taşıdığı özellikler bakımından bölgemizin turizm motoru konumundadır. Her geçen gün cazibesi artmaktadır. Burada yeni yatırımları özellikle butik otel tarzında küçük fakat konforlu konaklama tesisleri inşa edilmeli“ dedi.

Vali Yılmaz ardından Melenağzı Köyüne giderek burada köylü ile bir süre sohbet ederek Melen Çayı ile ilgili bilgiler aldı. Tekneleri ile uğraşan balıkçıların melenin Karadeniz çıkışında sıkıntı olduğunu dile getirmeleri üzerine Vali Yılmaz konuyla ilgilenileceğini söyledi.

Akçakoca ziyaretin Vali Yılmaz Akçakoca Ticaret Sanayi Odası'na da uğradı. Başkan ve yöneticileri ile birlikte bir süre sohbet eden Vali Yılmaz ATSO Başkanı Mustafa Vural’ın kendisini ziyaretinde İşletme Fakültesi, Barınak ve Falezlerin korunması, ile ilgili bir dosya sunduğunu belirterek her üç konu üzerinde birlikte çalışmalar yapmayı önerdi. İşletme Fakültesinin ihale aşamasına geldiği, yapılması planlanan Batı mendireği ile birlikte Falezler ve kıyıların korunmasını beraber değerlendirilmesinin yararlı olacağı ve bunun için birlikte DLH ya gidilmesinin uygun olacağı görüşü benimsendi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile