Vali Akbiyik Açiklamasi 'Terör Hakkari'nin Gündeminden Çikiyor'

Vali Akbiyik Açiklamasi 'Terör Hakkari'nin Gündeminden Çikiyor'

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, "Terörle mücadelede, uyusturucu ve asayiste inanilmaz bir fark var. Artik terör Hakkari’nin gündeminde çikiyor" dedi.

Ildeki basin mensuplari ile bir araya gelen Vali Akbiyik, 2021 yilinda yapilan saglik, spor, egitim, asayis, güvenlik ve kalkinma konulari hakkinda detayli bilgiler verdi. Hakkari’de hayat oldugunu belirten Vali Akbiyik, hükümetin Hakkari’ye büyük önem verdigini ifade etti.

Terörü artik Hakkari gündeminde çiktigini da belirten Vali Akbiyik, terörle mücadelede, uyusturucu ve asayis inanilmaz bir fark oldugunu söyledi.

Vali Akbiyik, ”Artik terör Hakkari’nin gündeminde çikiyor. Gündemimiz de sadece sinir ötesinde meydana gelen olaylar kaliyor. Teröristler bitme noktasinda. Artik terör eylemleri yok derecede. Geçtigimiz yil içinde yurt içinde 22 terörist etkisiz hale getirildi.

34 terörist de ikna ya da kayamamayla teslim olmustur. Terör örgütü artik Türkiye’ye giremiyor. Çünkü güvenlik güçlerimiz geregini yapiyor. Operasyonlarda çok sayida silah ve mühimmat ele geçiriliyor bu da geçmis yillarda kalan malzemelerdir. Örnek verecek olursak ele geçirilmis malzemelerin içinde 4 at AT/4 füzesi ele geçirilmis, 1 drone, 1 adet keskin nisanci tüfegi yani binlerce malzeme var. Güvenlik güçlerimiz tarihten inanilmaz bir basari ele geçirilmis. Sinirlarimiz içinde hiç terör olaylari olmamis, olaylar sinir disinda meydana geliyor” dedi.



"2021 yilinda 7 ton eroin ele geçirildi"

2021 yilinda 7 ton eroin ele geçirildiginin ifade eden Vali Akbiyik, "Uyusturucu ile mücadelede 2016 yilinda 106 kilo eroin, 2018’de 1 ton 81 kilo eroin, 2019’da 949 kilo eroin, 2020 yilinda 2 ton 323 kilo eroin, 2021 yilinda 7 ton 381 kilo eroin ele geçirilmis. Ayrica 21 ton 462 kilo asit anhidrit ele geçirilmis. Yani bu tarihi bir rekor sayilir. Türkiye’de yakalanan eroin 20 ton üzeri bakanlik açikladi.

Bu eroini yüzde 70’i Türkiye’de yakalandi. Bunun yüzde 20’si de Yüksekova sinir bölgesinde yakalandi. Sunu da belirtmek istiyorum insan kaçakçiligi Hakkari’de yok olacak derecede” dedi.

Hakkari il ve ilçelerinde yapilan yatirimlari istatistiklerle gösteren Vali Akbiyik, 2021 yilinda yapilan tüm hizmetleri ildeki basin mensuplari ile paylasarak Hakkari’nin her yönü iyi durumda oldugunu, issizligin önüne geçmek içinde projelerinin oldugunu ifade etti.

Vali Akbiyik, daha sonra ildeki basin mensuplarina 2 bin 700 rakimli Mergabütan Kayak Merkezinde yemek verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile