Vali Akin Açiklamasi 'Muhtar Yerel Demokrasinin En Önemli Yapi Tasidir'

Vali Akin Açiklamasi 'Muhtar Yerel Demokrasinin En Önemli Yapi Tasidir'

Kirsehir Valisi Ibrahim Akin, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarlari kabul ederek günlerini kutladi.

Cacabey Meydaninda Atatürk Anitina çelenk sunan muhtarlar etkinlikler kapsaminda Vali Ibrahim Akin’i ziyaret etti. Muhtarla bir araya gelen Vali Akin, muhtarlarin yerel demokrasinin en önemli yapi taslarindan birisi oldugunu söyledi.

Konusmasinda, devletin 2015 yilinda muhtarlik kurumunun önemine dikkat çekmek amaciyla 19 Ekim gününü ’Muhtarlar Günü’ olarak ilan ettigini belirten Vali Ibrahim Akin; “Devletimizin muhtarlarimizin idari ve ekonomik statülerinin güçlendirilmesine iliskin birçok düzenlemeyi hayata geçirmesi, devletle vatandaslarimiz arasinda önemli bir köprü vazifesi gören muhtarlarimiz için büyük bir kazanim olmustur. Seçimle is basina gelen muhtarlarimiz halkimizin temsilcileridir. Sizleri devletin temsilcisi olarak gören vatandaslarimiz, en küçük sikintisinda sizlere basvurmakta, aci gününde de sevinçli gününde de sizleri yaninda görmek istemektedir. Muhtarlarimiz bir yandan vatandaslarimizin taleplerini üst mercilere iletirken, bir yandan da devletimizin sefkat elini milletimize hissettirmektedirler. Bu nedenle, yaptiginiz görevler ulvi ve kutsaldir. Devletimizin vatandasimiza dokunan en yakin eli olmaniz dolayisiyla mahallelerimizin ve köylerimizin gelismesi, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir sekilde vatandaslarimiza ulasmasi için bizlerle isbirligi içinde çalismaya gayret gösteriyorsunuz” dedi.

Ilin yöneticileri olarak muhtarlardan gelen talepleri imkanlar ölçüsünde yerine getirerek vatandaslara en iyi hizmeti vermenin gayretinde olduklarini belirten Vali Akin, “Sadece yol, su gibi altyapi yatirimlari manasinda degil, mahallenizdeki, köyünüzdeki ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza devlet imkânlarinin ulastirilmasi için de desteklerinizi bekliyoruz. Çünkü biliyoruz ki, yasadigimiz sehrin her alanda gelismesi için tüm kesimlerin akil ve güç birliginin yapmasi sarttir. Sizler de bu dinamizmin önemli bir parçasisiniz. Ancak birlik ve beraberlik saglandigi zaman bu sehir ve halkimiz için güzel hizmetler gerçeklestirebiliriz. Sizlerin görevde bulundugunuz süre boyunca bu bilinçle çalismalariniza devam edeceginize inaniyorum” seklinde konustu.

Devletin yerel yönetimlerin güçlendirilmesi konusunda önemli degisiklikler yaptigini ifade eden Vali Akin, “Bu çerçevede, muhtarlarimizin ekonomik ve sosyal haklarinin gelistirilmesi, yetkilerinin artirilmasi hususlarinda yapilan düzenlemeler yapildi. Muhtarlarimizin hizmetlerinin kolaylastirilmasi amaciyla Içisleri Bakanliginca Muhtarlar Daire Baskanligi kuruldu. Hizmetlerin daha etkili ve verimli sunulmasi adina Bilgi Islem Daire Baskanliginca Muhtar Bilgi Sistemi hayata geçirildi. Bundan sonra da muhtarlarimizin hizmet kalitesinin artirilmasina yönelik çalismalara devletimiz tarafindan mutlaka devam edilecektir" ifadelerini kullandi. Belediye Baskani Selahattin Ekicioglu ile muhtarlar adina Medrese Mahallesi Muhtari Ömer Köksal’in da bir konusma yaptigi programa; Il Genel Meclisi Baskani Saban Çelik, il genel meclis üyeleri, ilgili daire müdürleri ile muhtarlar katildi.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlenen yemek programi, muhtarlarin taleplerinin dinlenilmesi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile