Vali Alim Barut, ilçe ve kasaba ziyaretlerine devam ediyor

Niğde Valisi Alim Barut, iade-i ziyaret ve sorunları yerinde dinleyip tespit etmek ve çözüm yolları bulmak üzere gerçekleştirdiği ziyaretlere, Çamardı

Niğde Valisi Alim Barut, iade-i ziyaret ve sorunları yerinde dinleyip tespit etmek ve çözüm yolları bulmak üzere gerçekleştirdiği ziyaretlere, Çamardı Kaymakamlığı ile Bademdere ve Burç kasabalarıyla devam etti.

Gezi ve incelemelerine Vali Barut'a, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran eşlik ederken, İlçe Kaymakam Vekili Mehmet Sarıbacak, Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ve İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter hazır bulundu.

İlçe ve kasabaları ziyaretinde Vali Barut ve beraberindeki heyeti, Kaymakam Vekili Mehmet Sarıbacak ile belediye başkanları, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Belediye başkanları beldelerinin yol, su, eğitim, sağlık ve tarımı ile ilgili bilgiler verirken sorunlarını da anlattılar.

İlk olarak Çamardı Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Barut, kısa süre önce görevine başlayan Kaymakam Vekili Mehmet Sarıbacak'a hayırlı olsun temennisinde bulunarak, ilçe hakkında bilgi aldı. Daha sonra Burç kasabasına geçerek Belediye Başkanı Ramazan Özmen'den kasabanın sorunları hakkında bilgi alan Vali Barut'a, Burç kasabasında tarımsal sulama olarak halk sulamasının yapıldığı, tarımsal danışmanlarının bulunduğu, elma, kayısı, kiraz yetiştirildiği, hububat olarak buğday, nohut, mısır yetiştirildiği, küçük ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu belirtildi. Eğitim açısından ilköğretim okulunun mevcut olduğu, sağlık yönünden ise mobil sağlık hizmeti verildiği ve aile hekimliği uygulamasının başlatıldığı, ulaşım sorunlarının bulunmadığı belirtildi. Kasaba halkının Türkiye'nin çeşitli yerlerinde dondurma ve tatlıcılık mesleğiyle uğraştıkları bildirildi. Bademdere kasabasına yapılan ziyarette, Belediye Başkanı Fethi Kakız, Vali Barut'u kasaba hakkında bilgilendirdi.

Kasaba halkının tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı, tarım yönünden salatalığıyla ve fasulyesiyle yörede ün yaptığı, bunun yanında hububat olarak buğday, arpa, nohut, patates yetiştirildiği, meyvecilik anlamında ise yaygın olarak elma, kiraz yetiştirildiği, tarımsal sulama ve kalkınma kooperatifinin mevcut olduğu, tarımsal danışmanlarının bulunduğu, yol sorunlarının olmadığı, sağlık yönünden aile hekimliği uygulaması yapıldığı ve mobil sağlık hizmetinin verildiği, eğitim yönünden, ilköğretim okullarının mevcut olduğunu bildirdi. Kasabalarda genel olarak eğitim ve sağlık yönünden önemli bir eksikliğinin olmadığı, halkın genel geçim kaynağı sebze, meyveciliğin yanında, küçük ve büyükbaş hayvancılık, arıcılık ve esnaflık olduğu, bu yörenin Demirkazık Dağı'nın yakınında olmasının yaylacılık ve turizm açısından avantaj olduğu belirtildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile