Vali Altınok Müsiad'ın Tanışma Toplantısına Katıldı

Vali Altınok Müsiad'ın Tanışma Toplantısına Katıldı

Aksaray Valisi Selami Altınok, MÜSİAD tarafından düzenlenen tanışma toplantısında Aksaray’ın adeta turizm cenneti olduğunu söyledi.

Aksaray Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Aksaray Valisi Selami Altınok’a tanışma toplantısı düzenlendi.

Ihlara Termal Tatil Köyü’nde gerçekleştirilen tanışma toplantısına Vali Selami Altınok, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, MÜSİAD Başkanı Kerim Yardımlı, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Hüyük ve çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı.

Aksaray ile ilgili öncelikli konuların masaya yatırıldığı toplantıda ilk olarak Aksaray’ın turizm sektörü değerlendirildi. Aksaray’ın adeta bir turizm cenneti olduğunu ifade eden Vali Selami Altınok, Aksaray’ın bir turizm merkezi olmayı hak ettiğini ve bunun için tüm çalışmaların yapılacağı müjdesini verdi. Aksaray’da yeraltı şehrinden şifalı suyuna kadar, katedralinden vadisine kadar birçok turizm alanı olduğunu ve her birinin de onlarca özeliliği olduğuna dikkat çeken Vali Altınok, “Aksaray’ımız aynı zamanda Türkiye’nin ortasında bulunması hasebiyle önemli bir geçiş güzergahında bulunuyor. Bu da bizim için ayrı bir önemli avantaj tabii ki. Bununla birlikte zaten canlı olan turizmimizi çok daha iyi yerlere getirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Bunun için de birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Vali Altınok, “Aksaray’da gerçekten sivil toplum örgütlerinden tutun, daire müdürlerine kadar, emniyet, belediye ve diğer kurumlar ciddi bir birliktelik sağlamışlar. Birlik ve beraberlik olursa her şeyin altından kalkılır. Bu denli birlik beraberlik beni gerçekten çok mutlu etti” dedi.

ORGANİZEDEKİ ZORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nin de hızla geliştiğine dikkat çeken Vali Altınok, organize sanayi bölgesinde geçmişten gelen bazı sorunların olduğunu ve bu sorunlarında Son zamanlarda yapılan ve yeni hayata geçirilen projelerle ortadan kaldırılacağını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımcılar tarafından yoğun ilginin olduğunu da hatırlatan Vali Altınok, MÜSİAD ve diğer sivil toplum örgütlerinin de yaptığı çalışmaların bu gelişmeye ciddi anlamda destek sağladığına vurgu yaptı.

Aksaray’ın inşaat sektörünü de değerlendiren Vali Altınok, Aksaray’a yeni gelmiş olmasına rağmen Aksaray’ın inşaat sektöründeki canlılığı hemen fark ettiğini belirterek, “İnşaat sektörü Aksaray’da gerçekten çok hareketli. Ben yeni gelmiş olmama rağmen bunu çok çabuk fark ettim. Hemen her yerde onlarca inşaat sahası görüyorum ve bu yapılan binaların standartların çok üstünde ve üstün özelliklerle yapıldığını da fark ettim. İnşaat sektörünün her zaman canlı olması Aksaray ekonomisini de ciddi anlamda etkiler. İnşaat sektörü demek bugün yaklaşık 100 kalem sektörün hareketliliğini sağlamak demektir. Bunun için de gerçekten çok sevindim” dedi.

Daha Sonra söz alan MÜSİAD Şube Başkanı Kerim Yardımlı ise, Aksaray’da yaptıkları projeler hakkında Vali Altınok’a bilgiler verdi. Aksaray’da geçtiğimiz yıl tarım ve hayvancılık alanında gerçekleştirilen projelerinden bahseden MÜSİAD Başkanı Yarımlı, bu yıl da turizm alanında bir proje yaptıklarını, ve bu kapsamda Aksaray’ın turizmini ön plana çıkarmayı, Aksaray’ın turizmini Türkiye başta olmak üzere tüm dünyaya duyurmayı ve turizm alanında destekler sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile