Vali Altıparmak: Fırsatın kazası olmaz, bu kursları iyi değerlendirin

Antalya Emniyeti tarafından sokakta çalışırken mesleki eğitim kurslarına kaydı yaptırılan çocukları ziyaret eden Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, kurs

Antalya Emniyeti tarafından sokakta çalışırken mesleki eğitim kurslarına kaydı yaptırılan çocukları ziyaret eden Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, kursiyerlere bu fırsatı iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Antalya Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl pilot bölge seçilen Kepez ilçesinde başlatılan 'Çiçekler solmasın, Anneler Ağlamasın' projesi kapsamında sokakta çalışan çocukların kursları devam ediyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü, İş-Kur, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa yürütülen 'Çiçekler solmasın, Anneler Ağlamasın' projesi Avrupa Birliği tarafından da yılın projesi seçilmişti.

Proje kapsamında sokakta çalışan ve sokakta yaşama zorunda kalan çocuklar meslek sahibi yapılarak tekrar hayata döndürülmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda Kepez bölgesinde sokakta çalışan ve suça yönelen 16-18 yaşları arasındaki 11 çocuk plastik doğrama, 18 çocuk da seramik işçiliği kursuna katılmıştı. Çocukları ziyaret eden Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, onlarla sohbet etti. Çocukların bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Altıparmak, " 'Namazın orucun kazası olur. Ama kaçan fırsatın kazası olmaz. Elinize geçen bu fırsatı iyi değerlendirin." dedi. Altıparmak çocuklara, ellerine geçen fırsatı iyi değerlendirmeleri ve bu sayede bir meslek sahibi olarak iş hayatına katılmaları tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan, proje kapsamında sokakta çalışırken madde bağımlısı olan 5 çocuk da AMATEM servisinde tedavi altına alındı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile