Vali Altıparmak: Mevzuata takılmayın, Patara'yı şubat ayına yetiştirin

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, dünya parlamento başkanlarını 23 Nisan 2011'de Kaş ilçesindeki Patara'da bulunan dünyanın ilk demokratik meclisinde b

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, dünya parlamento başkanlarını 23 Nisan 2011'de Kaş ilçesindeki Patara'da bulunan dünyanın ilk demokratik meclisinde bir araya getirecek çalışmaların şubat ayına kadar tamamlanması talimatını verdi. Bu tür projelerin düzenleneceği bölge için tarihi imkan olduğunu, Patara'nın da bin yılda bir gelebilecek bir fırsat yakaladığını ifade eden Vali Altıparmak, mevzuat bahanesine sığınan bürokratlara, "Mevzuat kutsal metin değil. Halkın ihtiyacını karşılamıyorsa değiştirilir." diye seslendi.

TBMM'nin 90. yılı etkinliği kapsamında düzenlenen projeyle dünya parlamentolarının başkanları 23 Nisan 2011 günü dünyanın ilk demokratik meclisi olan Likya Birliği Meclisi'nde bir araya gelecek. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in himayesinde yürütülen çalışma için 29 Ekim 2010 tarihi belirlenmesine rağmen program 23 Nisan 2011'e ertelenmişti. Sadece Antalya'nın değil, Türkiye'nin de tanıtımı açısından üzerinde önemle durulan Kaş-Patara Likya Birliği Meclis Binası Koordinasyon Toplantısı Antalya Valiliği'nde yapıldı. Vali Ahmet Altıparmak'ın başkanlık ettiği toplantıya Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık dışında kamu kurumlarının müdürleri, belediye başkanı, muhtar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi katıldı.

Toplantı Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya'nın sunumu ile başladı. Patara'nın Likya Birliği'nin başkenti olduğunu hatırlatan Kapankaya, 1787'de hazırlanan ABD anayasasının bile buradan ilham alarak hazırlandığını söyledi. Bu mirasın tüm insanlıkla paylaşılması gerektiğini ifade eden Kapankaya, antik meclisin restorasyon çalışmalarının 5 milyon 713 bin 150 liraya mal olacağı bilgisini verdi.

Kaş Kaymakamı'nın yürütülen çalışmalar sonunda sadece antik meclisin değil, Patara'nın çehresinin ve imajının da değişeceğini vurgulaması üzerine toplantıya başkanlık eden Vali Ahmet Altıparmak, "Bu tür faaliyetler o bölge için bir fırsattır. Herkes 4 elle sarılsın. 100 yılda bin yılda böyle bir fırsat gelir. Kurumlar 4 elle sarılsın. Zaman çok kısa. Herkes orada çalışana ciddi destek sağlasın." diye konuştu.

Bölgenin peyzaj düzenlemesi yapılırken çiçek ve gül kullanılmasını isteyen Vali Altıparmak, "Dokunduğumuz belli olsun." ifadelerini kullandı. Likya Yürüyüş Yolu'nun da bastırılacak broşürlere eklenmesini isteyen Vali Altıparmak, bölgenin aydınlatmasının da oradaki antik dokuya uygun yapılmasını istedi. Valinin bu isteği üzerine toplantıda hazır bulunan Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ, yetkililerinin mevzuatlarının bu talebe cevap vermediğini belirtmesi üzerine Ahmet Altıparmak, "Mevzuat kutsal metin değil. Halkın ihtiyacını karşılamıyorsa değişsin." ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılanlardan çalışmalar esnasında sıkıştıklarında kendisiyle ya da ilgili vali yardımcısıyla görüşmelerini isteyen Altıparmak, projenin bitiriliş tarihinin şubat ayı olduğunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile