Vali Altıparmak'tan Bayram Mesajı

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Altıparmak, mesajında, bolluk ve bereketin, huzur ve güvenin yaşandığı, rahmet, mağfiret ve cömertliğin zirveye ulaştığı ramazan ayını geride bırakarak, bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Sevgiyi, umutları, kardeşlik ve dostluğu paylaşma, bütün bir toplum olarak kaynaşma günü olan bayrama kavuşmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayan Altıparmak, bayramların sosyal hayatın en mutena ve güzel zaman dilimleri olduğunun altını çizdi.
Akrabalar arasında ziyaretleşmelerin, kaynaşmaların, muhabbetlerin de zirveye ulaştığını ifade eden Altıparmak, şunları kaydetti:
"Gönüller huzur ve sevinçle dolar. Böylece tebessümle anacağımız hoş hatıralar oluşur. Bayramlar, her yıl gelip geçen ve sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin dalga dalga toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, beni, biz yapan yüce dinimizin rahmet kaynaklı çağrısına kulak verip, hakka, hakikate, adalete, ahlak ve fazilete çağırmaktır. Hakikati duyurmak, adaleti yüceltmek, sevgiyi, barışı ve huzuru yaymaktır. Yanı başımızdakinin fark edildiği ve gözetildiği, toplumda açılan yaraların sarıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden güç kazandığı çok özel günlerdir."
Bayramın, İslam coğrafyası ve insanlık üzerindeki kara bulutların dağılması, ümitsizlikler ortadan kalkması ve geleceğe umutla bakabilmek için Rabbimizin bir lütfu, armağanı olduğunu vurgulayan Altıparmak, "O halde en içten temennimiz odur ki bayramın bu güzel atmosferi bütün yeryüzünü sarsın. Ne yazık ki Ramazan Bayramı'nı idrak ederken, dünyanın çeşitli yerlerinde ve özellikle de Gazze'de, Irak'ta, Suriye'de ve Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin maruz kaldıkları çileler, savaşlar, sıkıntılar yüreklerimizi burkmaktadır" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile