Vali Aslan Ögrencilerle Ormanda Temizlik Yapti

Vali Aslan Ögrencilerle Ormanda Temizlik Yapti

Orman yanginlari ile etkin mücadele etmek ve iklim degisikliginden ormanlari korumak için baslatilan Orman Benim Projesi çerçevesinde Düzce Valisi Selçuk Aslan, ögrencilerle temizlik yapti.

Iklim degisikliklerinin neden oldugu çevre olaylari ve orman yanginlarinin önüne geçebilmek için piknikçilerin ormanlarda biraktiklari çöpleri Vali Selçuk Aslan ve ögrenciler birlikte temizledi. “Orman Benim” projesi çerçevesinde gerçeklesen etkinlikte Kent Ormani mesire alanina gelen Vali Aslan, protokol üyeleri, Orman Sefligi, Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü çalisanlari ile ögrenciler kollari sivadi. Ögrencilerle birlikte orman içinde atilan çöpler tek tek toplandi.

Vali Aslan iklim degisimlerinin ormanlara ciddi zararlar verdigini belirterek, “Tarim ve Orman Bakanligi koordinesinde Orman Benim çalismasi için bir araya geldik. Bu proje ile küresel iklim degisikligi, küresel isinma olgusu her geçen gün dünyamizda daha fazla hissedilir durumda. Bu gerçeklik maalesef son dönemde ormanlarimizda daha fazla yangin olayi meydana geldigini hep beraber müsahede etmekteyiz. Orman Benim Kampanyamiz ile pek çok konuda oldugu gibi ormanlarimizin da olumsuz her türlü etkiden korunmasi açisindan önleyici bilincin gelistirilmesi bir farkindalik olusturulmasi konusunda bugün bir aradayiz. Ne yapmak istiyoruz? Ormanlarimizin içinde ya da kiyisinda bulunan yollarin çevresinde bulunan otlar yanmaya müsait çöpler gibi ormanlarimiz açisindan potansiyel risk olusturan materyalleri toparliyoruz. Biz bugünkü yaptigimiz çalisma ile insanlarimizin önleyici bilinci test etmeye çalisiyoruz. Insanlarimizda doganin niçin korunmasi gerektigini bu cennet cografyanin bugün üzerinde bizler yasiyor olsak ta torunlarimiza emanet oldugunu, sürdürülebirligini insanlarin zihinlerine, vicdanlarina yerlestirmek açisindan bir farkindalik çalismasi gerçeklestiriyoruz. Doga bugün bizim, yarin evlatlarimizin daha uzak yarinlarda torunlarimizin. Orman Benim diyoruz. Ormanlarimizi koruma noktasinda her türlü özveriyi gösterecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile