Vali Atış'a 'Cemal dede' sürprizi

Adana Valisi İlhan Atış'ın verdiği bir konferansta 'Cemal dede' sürprizi yaşandı. Çukurova Üniversitesi'nin davetlisi olarak tarihi Ramazanoğlu Konağı

Adana Valisi İlhan Atış'ın verdiği bir konferansta 'Cemal dede' sürprizi yaşandı. Çukurova Üniversitesi'nin davetlisi olarak tarihi Ramazanoğlu Konağı'nda "Adana'nın Tarihi Zenginlikleri" konulu bir konferans veren Adana Valisi İlhan Atış'ı program sonuna kadar dinleyen Cemal Kaya (75), Vali Atış'ın 'sorusu olan var mı?' demesi üzerine ayağa fırladı. Adıyaman'dan geldiğini ve yardım istediğini belirten Cemal Kaya, Vali Atış'tan "Adıyamanlıysanız oranın valiliğine yardım için müracat edin" cevabı aldı. Cemal Kaya ise hastaneye geldiğini ve çorbayı bile borçla içtiğini anlatınca Vali Atış, görevlilere yardım yapılması talimatını verdi. Cemal Kaya'nın konferans sonuna kadar bekleyip sorular kısmında yardım istemesi salonda bulunanları gülümsetti.

Konferansta Adana'nın ilçeleriyle muhteşem bir kent olduğuna dikkat çeken Atış, herkesi ilçelerdeki tarihi dokuları gezmeye davet etti. Adana'nın tek başına tarihi zenginliğinin vitrine çıkması yerine Mersin, Osmaniye başta olmak üzere çevre illerle bir bütün olarak ele alınmasının daha iyi olacağını vurguladı. Vali Atış, "Üç yıldır tarihi Tepebağ Mahallesi'nde yapılacak projelerle ilgili çalışma yapıldı. En son, ihaleleri de sona erdi. Yakın zamanda bu güzellikler ortaya çıkacak. Gökyüzünde bir kartal ya da karga olup uçsak Adana'ya baktığımızda gördüğümüz manzara karşısında yüreğimiz çiçek gibi açacaktır." ifadesinin kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile