Vali Atış’Tan Kozan’A Müze Sözü

Bu yıl 30.’su düzenlenen Müzeler Haftası Adana Valisi İlhan Atış’ın katılımıyla Kozan Kalesi Manastır piknik alanında kutlandı.

Bu yıl 30.’su düzenlenen Müzeler Haftası Adana Valisi İlhan Atış’ın katılımıyla Kozan Kalesi Manastır piknik alanında kutlandı.

Konuşmasında Kozan’a kent müzesi sözü veren Vali Atış, “Kozan başımızın tacıdır. Belediye başkanı aslında benim kültürel sanat fahri danışmanım. Onun değerli bilgilerinden faydalanıyor ve ona teşekkür ediyorum” dedi.

Kozan’a kent müzesi sözü veren Vali Atış, “Kozan’a kaymakamımızın ve belediye başkanımızın istediği müzeyi yapacağımıza söz veriyorum. Adana Tepebağ’da yaptığımız bir çalışmanın bir benzeri Kozan’da olacak. Kozan hak ettiği yeri çok fazlasıyla alacak. Müzeler haftanızı kutluyorum” diye konuştu. Kozan’ın çok şanslı olduğuna da değinen Atış, “Kozan huzurlu bir ilçe Allah’ıma şükrediyorum Kozan’ın insanı çok mutlu hepinizin yüzü gülüyor.” şeklinde konuştu.

KOZAN’IN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

Kozan’a her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Kozan’ın her zaman yanında olacağız. Çünkü Kozan birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehrimizdir” diye konuştu.

Kozan’ın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve en az beş bin yıllık bir tarihi geçmişe sahip olduğunu kaydeden Kaymakam İzzettin Sevgili, “Anavarza, Karasis, Andıl ve Kozan kaleleriyle Kozan, bir kaleler şehridir. Roma Köprüsü, Bedesten, Hoşkadem Camii, Manastır, tarihi çarşılar ve tarihi konaklarıyla Kozan adeta bir açık hava müzesidir. Tüm bu eserlere sahip olmamıza rağmen bir müzemizin olmamasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Valiliğimizin de yakinen takip ettiği Gökçelik Konağı’nın kent müzesi olarak açılması ortak isteğimizdir. Ülkemiz toprakları üstünde yaşamış birçok uygarlıktan bize miras bu kültür varlıkların korunması ve sahip çıkmamız, bu tarihi eserleri korumamız bir yurttaşlık görevidir” dedi.



BİRÇOK AÇIK HAVA MÜZEMİZ VAR

Yapılan projelere vermiş olduğu destekten dolayı Vali Atış’a teşekkür eden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Müzeler Haftası‘nın ilçemizde kutlanması ile Kozan’da bir ilki daha yaşıyoruz. Kozan kültür varlığı yönünden çok zengin bir ilçemiz bu konularla ilgili projelerimiz oldu. Bunların başında Aşağı-Yukarı Çarşı’nın yapılmasında Hoşkadem ve Küçük Cami’nin onarılmasında manastırdaki düzenlemelerde kalenin peyzaj çalışmalarında ve aydınlatılmasında desteklerinden dolayı valimize teşekkür ediyorum. Kozan’da arkeolojik müzemiz yok. Ama Anavarza Antik Kenti, Kozan Kalesi ve manastır gibi açık hava müzelerimiz var.” diye konuştu.

Vali Atış’tan desteklerinin devamını isteyen Başkan Özgan, “Kozan da Mustafa Kemal Sokak düzenlenmesi ve Kozan Kalesi surlarının yapılması projesi var. Bunlar içinde Sayın valimizden desteklerini bekliyoruz. Bugüne kadar Kozan’a sahip çıktı. Bundan sonrada çıkacaktır. Bundan şüphemiz yoktur” şeklinde aktardı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Nuh Yıldız, “Bölgemizde bulunan müzeler bizim tarihimizdir bunlara açık hava müzelerimize sahip çıkmalıyız. Tarihi eser ve müzelerde sergilenen her eserin geçmiş uygarlıkların yaşam biçimlerini tarihimize yansıtan her esere sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Daha sonra öğrencilerin hafta dolayısıyla hazırladığı gösteriler seyredildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile