Vali Aydogdu Açiklamasi '10 Aralik Dünya Insan Haklari Günü'nde Gazze'de Insanlik Drami Yasanmaktadir'

Vali Aydogdu Açiklamasi '10 Aralik Dünya Insan Haklari Günü'nde Gazze'de Insanlik Drami Yasanmaktadir'

Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, 10 Aralik Dünya Insan Haklari Günü dolayisiyla bir mesaj yayinlayarak, “10 Aralik Dünya Insan Haklari Günü’nde Gazze’de insanlik drami yasanmaktadir” dedi.

Vali Aydogdu, mesajinda su ifadelere yer verdi:

“Insan “esref-i mahlûkat”, yani yaratilmislarin en sereflisi olarak kabul edilir. Iste bu anlayis; insanin degerini, onurunu ve haklarini koruma noktasinda bizlere çok daha büyük bir sorumluluk yüklemektedir.

Bu muazzez vatan; insan haklarinin korunmasi, insana deger verilmesi noktasinda tarih boyunca insanligin ortak vicdanina hitap etmistir. Bu topraklarda yasayan, dünyaya insanlik dersi veren, Yunus Emre’nin sade ve içten sözleriyle, Haci Bektas-i Veli’nin esitlik ve adalet vurgusuyla, Mevlana’nin insanin ruh derinliklerine seslenen misralariyla insanligin ortak degerleri dile getirilmistir.

Devletimiz ‘’Insani yasat ki devlet yasasin’’ siariyla insan için, insani önceleyen her antlasmayi desteklemis, Insan Haklari Evrensel Beyannamesi basta olmak üzere birçok uluslararasi sözlesmeyi imzalamistir.

Bugün 10 Aralik Dünya Insan Haklari Günü’nde Gazze’de insanlik drami yasanmaktadir. Ne yazik ki sözüm ona ilerici, medeni ülkelerin bu katliam karsisinda sessiz kaldigini, çocuklarin ve masum sivillerin katledildigi bir vahset karsisinda insanliklarini rafa kaldirdigini görüyoruz.

Biz, insanliga olan inancimizi yitirmeden, samimiyetle insanlarin yasamini yüceltmeye, onlari degerli kilmaya devam edecegiz. Unutmayalim, yaralar henüz taze iken iyilestirilmelidir. Inaniyorum ki dünyayi bu siddet döngüsünden çikaracak olan bizleriz.

Bu düsüncelerle, 10 Aralik Dünya Insan Haklari Günü’nün herkese hayirlar getirmesini temenni ediyorum. Tüm insanlarin sevgi, merhamet, adalet ve baris dolu bir hayat sürmesini diliyor, tüm hemsehrilerime sevgi ve saygilarimi sunuyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile