Vali Aydogdu, Il Genelindeki Köy Ve Mahalle Muhtarlariyla Bir Araya Geldi

Vali Aydogdu, Il Genelindeki Köy Ve Mahalle Muhtarlariyla Bir Araya Geldi

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Prof. Dr. Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde Erzincan Valisi Hamza Aydogdu baskanliginda düzenlenen toplantiya; Vali Yardimcisi Yusuf Izci, Erzincan Il Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Veysel Yanik, Erzincan Il Genel Meclisi Baskani Mehmet Cavit Sireci, ilçe kaymakamlari, kamu kurum ve kuruluslarinin yöneticileri ile il genelindeki köy ve mahalle muhtarlari katildi.

Düzenlenen Muhtarlar Toplantisinda ilk olarak Vali Yardimcisi Yusuf Izci tarafindan, tarim ve hayvancilik ile güvenlik konulari basta olmak üzere Erzincan’da yürütülen önemli proje ve çalismalar hakkinda muhtarlara sunum esliginde bilgiler verildi.

Yapilan bilgilendirmenin ardindan konusan Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, Erzincan’in ve Erzincanlilarin menfaatine olan her seyde kamu kurumlariyla yerel yönetimleriyle STK’lariyla muhtarlariyla bir arada olunmasi gerektigini ifade ederek, "Öncelikle Erzincan’in marka degerine zarar verebilecek, davranislardan uzak duracagiz. Biz küçük bir sehiriz, imkânlarimiz kisitli. Ama büyük sehirlerle aramizdaki farki nasil kapatacagiz? Samimiyetimizle. Samimiyetimizle biz bunu kapatabiliriz. Onun için beraber birlikte sehrimizin insasi için, güzelligi için gayret gösterecegiz.” dedi.

Bugüne kadar Erzincan’in kalkinmasi, gelismesi ve daha iyi noktalara gelmesi için çaba gösteren herkese tesekkür eden Vali Aydogdu konusmasinin devaminda, "Allah razi olsun devlet büyüklerimizden, basbakanimizdan, milletvekillerimizden, emegi geçen herkesten. Bayragi getirmisler, bir yere koymuslar. Bundan sonra sizlerle birlikte bu bayragi daha da ileriye götürecegiz. Bizden sonra gelecek olan arkadaslarimiz da bu bayragi bizden alacaklar ve daha ileriye götürecekler” dedi.

Vali Hamza Aydogdu konusmasinin devaminda muhtarlarin, uç beyleri oldugunu ve kamu görevi yürüttüklerini belirterek, "Muhtarlarimiz, köylerindeki veya mahallelerindeki sikintilari, hemsehrilerimizin taleplerini, ihtiyaç sahibi vatandaslarimizi, ögrencilerimizi bagli bulunduklari kurumlarimiza, belediyelerimize, kaymakamliklarimiza ve bizlere bildirecekler. Bakin biz bu sene sadece hayirseverlerimizin katkilariyla tam binbesyüz ögrencimize burs verdik. Bugüne kadar yaptigimiz hizmetlerde hiçbir ayrim yapmadan ve hiç kimseyi ötekilestirmeden hizmet ettik. Bundan sonrada ayni anlayisla hizmet etmeye devam edecegiz." dedi.

Il genelindeki tüm köylere güvenlik amaçli kamera sistemi kurulmasina yönelik çalismalarin devam ettigini belirten Vali Aydogdu, "Su anda Iliç ve Kemaliye ilçelerimizde çalismalar devam ediyor. Diger ilçelerimizdeki hazirliklari da kaymakamlarimiz yapiyor. Kamerasiz köyümüz kalmayacak.

Merkeze bagli köylerimizdeki kamera sistemini il özel idaremiz yapti. Il Genel Meclisi Baskanina, üyelerine desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum." dedi

Vali Aydogdu konusmasinin son bölümünde Erzincan’in tarim alaninda potansiyeli çok yüksek olan bir il oldugunu belirterek, "Bakin, Erzincan bir sanayi sehri olmayabilir. Ama Erzincan, Dogu Anadolu’nun tariminin baskenti olabilir. Bizim topraklarimiz çok verimli. Su anda biz sera alanlarini çogaltarak, jeotermal sera OSB açarak, ekilebilir tarim alanlarinin tümünün ekilmesini hedefliyoruz.” dedi.

Düzenlenen toplantinin sonunda muhtarlar tarafindan köy ve mahallelerine iliskin dile getirilen istek ve sorunlar ile ilgili olarak Vali Aydogdu tarafindan ilgili birim amirlerine talimatlar verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile