Vali Aydogdu Muhtarlarla 'Akif' Filmini Izledi

Vali Aydogdu Muhtarlarla 'Akif' Filmini Izledi

Aksaray Valisi Hamza Aydogdu kentteki köy ve mahalle muhtarlariyla yogun is temposundan uzaklasmak ve farkindalik olusturmak adina sinemada bulusarak Istiklal Marsi’nin sairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatini konu alan “Akif” filmini izledi.

Aksaray’in çesitli mahalle ve köylerinde görev yapan muhtarlar Vali Hamza Aydogdu’nun davetiyle sinemada bulustu. Onlarca muhtarin yogun is temposundan uzaklasmasi ve birbirleri ile kaynasmalari açisindan farkindalik olusturmak isteyen Vali Aydogdu, muhtarlarla birlikte patlamis misir yiyerek film izledi. Ingilizlerin Istanbul’u ele geçirmek ve Kuva-yi Milliye’yi esir almak istedigi dönemde Istiklal Marsi sairi Mehmet Akif Ersoy’un mücadelesi ve siirleri ile Türk toplumunu seferber ettigi hayat hikayesini anlatan, “Akif” isimli filmi izleyen muhtarlar adeta o dönemi yasadi. Is temposundan uzaklasan muhtarlar ve Vali Aydogdu film çikisinda birbirlerine duygularini anlatti.

Aksaray’da toplumun degisik kesimleriyle bir araya gelmeye, bazen is disinda da böyle farkli bir bakis açisiyla yapilan islere bakmayi siar edindik diyen Vali Hamza Aydogdu, “Bu vesileyle bugünde burada muhtarlarimizla birlikteyiz, onlarda köylerde, kasabalarda, mahallelerde çok yogun çalisiyorlar. Aslinda bence uç beyleri onlar, ellerinden gelen bütün gayret ve çabayi gösteriyorlar. Onlara da bir farkindalik olsun diye Akif filmini burada muhtar dernekleri baskanlarimiz, Ziraat Odasi Baskanimiz, Tarim Il Müdürümüzle beraber izledik. Buradaki amaç su bazen bu tip etkinliklerde bir araya gelmek isin disinda sohbet etmek, dertlesmek ayni havayi teneffüs etmek bile bir farkindalik olusturuyor” dedi.

Ziraat Odasi Baskani ve Kaziciktol köyü Muhtari Emin Koçak, “Bugün burada tüm köy ve mahalle muhtarlarimizla beraber sayin valimizin baskanliginda Akif filmini izledik. Gerçekten geriye döndük. Istanbul isgal edildiginde Mehmet Akif Ersoy’un Istiklal Marsi’ni ne zor sartlarda yazdigini gördük. Gerçekten ciddi sekilde etkilendik. Allah atalarimizdan, geçmislerimizden razi olsun” diye konustu.

Aksaray Muhtarlar Dernegi Baskani Fikret Dag, “Biz Aksaray Merkez mahalle muhtarlari olarak, köy muhtarlariyla birlikte Mehmet Akif Ersoy’un Akif adli filmini seyrettik. Istiklal Harbinde zor sartlar altinda Istiklal Marsinin nasil yazildigina sahit olduk. Gerçekten çok duygulandik. Bütün arkadaslarimda ayni hissi tasidilar. Bu filmi bize izlettigi için sayin valimize tesekkür ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile