Vali Ayhan Açiklamasi 'Okullarimiz Su An Çok Temiz, Çok Daha Güvenli'

Vali Ayhan Açiklamasi 'Okullarimiz Su An Çok Temiz, Çok Daha Güvenli'

Sivas Valisi Salih Ayhan, okullarda maske, dezenfektan gibi malzemelerin bulundurulacagini belirterek, okullarin suan çok temiz ve çok daha güvenli oldugunu söyledi.

Okullarin açilacagi tarih için geri sayim baslarken, Sivas’ta yeni egitim dönemi öncesinde koordinasyon toplantisi gerçeklestirildi.

Ilgili kurum müdürlerinin de katilimiyla gerçeklestirilen 2021-2022 Egitim ve Ögretim Yili ‘Il Merkezinde Görev Yapan Okul Müdürleri Toplantisina’ Sivas Valisi Salih Ayhan da afet bölgesi Kastamonu’dan Video Konferans Sistemi (VKS) ile baglandi. Toplanti Muhsin Yazicioglu Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Il Milli Egitim Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi’nin açilis konusmasini yaptigi toplantida salgina karsi egitim ve ögretimde ne tür tedbirlerin alinacagi konusuldu.



“LGS ve YKS’de büyük basarilara imza atmamiza vesile oldunuz"

Okul yönetiminin ve ögretmenlerin gayreti ile sehrimizin yerel ve ulusal düzeyde pek çok proje ve çalismada adini duyurdugunu animsatan Vali Ayhan, “LGS ve YKS’de büyük basarilara imza atmamiza vesile oldunuz. Özellikle iki yildir devam eden KÖPRÜ projesini sahiplenmeniz; yavrularimizin hayallerine kavusmasi noktasinda son derece önemli idi. Bizler sorumluluk makamindaki kisiler olarak ögrencilerimizin sosyal ve kültürel alanlarda oldugu kadar akademik alanda da kendini yetistirmis; çagi iyi okuyabilen, çagin ihtiyaçlarina cevap verebilen ögrenciler olmasini çok önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki ögrencilerimizin bir kanadini sosyal ve kültürel yeterlilikler olusturuyorsa diger kanadini da akademik yetkinlikler olusturmaktadir. Ancak iki kanadi dengede olabilen ögrencilerimiz, mesafe kat edebilir; çagi yakalayabilirler” diye konustu.



“Salgin tedbirleri kapsaminda egitim-ögretim haftanin 5 günü devam edecek”

Yeni egitim-ögretim döneminde yüz yüze egitimin baslayacagini hatirlatan Vali Salih Ayhan, “Sayin Bakanimiz Mahmut Özer’in de ifade ettigi gibi bu yil okullarimiz covid tedbirlerine uygun olarak haftanin bes günü egitim-ögretime devam edecek. Bizler artik virüsle yasamayi ögrenmek zorundayiz. Hayatin normal akisi içerisinde salgin tedbirlerine uymali ve salgina ragmen egitim faaliyetlerini araliksiz sürdürmek için elimizden geleni yapmaliyiz. Biliyorum ki okullarimiz su an çok temiz, çok daha güvenli. Esasinda ben okullarimizi ögrencilerimizin salgina karsi bilinçlendirildigi, egitim verildigi mekânlar olarak görüyorum. Bir çocuk salginla mücadeleyi ancak sahada, yasayarak ögrenebilir. Bu açidan okullarin açilmasi son derece önemlidir. Belki ilerde salgina dair her seyi telafi edebiliriz ama egitim ögretim alanindaki eksiklikleri telafi etmemiz mümkün degildir. Bunun için okullarin sürekli olarak açik kalmasi, ögrencilerin egitimlerinin aksamamasi çok önemli. Bu noktada da en büyük görev siz okul idarecilerine düsmektedir” diye konustu.



"Okullarda maske, dezenfektan gibi sarf malzemeleri bulundurulacak”

Okullarda temizlik malzemesi, maske, dezenfektan gibi sarf malzemelerinin her zaman bulunacagini ifade eden Vali Salih Ayhan, “Fakat sizler, bizzat saha amirleri olarak okullarin her yönü ile egitime hazir hale gelmesi için birinci derecede sorumlu kisilersiniz. Emeginizle, gayretinizle insallah bu yili sorunsuz bir sekilde geçirecek; yeni basarilara hep birlikte imza atacagiz. Yine bu süreçte en çok uzaktan egitim veren ögretmenlerimizin yordugunun farkindayim. Onlarin evlerinizin bir kösesini sinifa çevirdigini; ailesinden, çocuklarinizdan fedakârlik yaparak çevrimiçi platformlarda ögrencileri ile bir araya geldigini; onlarla irtibat halinde kalarak okulla baglarini saglam tutmaya çalistiklarini biliyorum. Sizlerin araciligi ile tüm ögretmenlerimize buradan selamlarimi iletiyorum. Her okul ziyaretimde ifade ettigim gibi bir kere daha tüm kurumlarimizla egitim camiamizin hizmetinde oldugumuzu hatirlatiyor; yeni egitim ögretim yilinin hayirlara vesile olmasini diliyor, Kastamonu’dan hepinize sevgilerimi ve bölge halkinin sizlere, Sivas halkina olan muhabbetlerini iletiyorum” seklinde konustu.



Vali Ayhan’in konusmasinin ardindan Il Milli Egitim Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi baskanliginda il milli egitim müdür yardimcilari ve sube müdürleri, okul müdürlerine 2021-2022 egitim-ögretim ders yili içerisinde yapilmasi gereken çalismalar hakkinda bilgi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile