Il Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve Il Jandarma Komutani Tuggeneral Mücahid Avkiran’in da eslik ettigi denetimlerde, ilk olarak Mardin yolundaki uygulama kontrol noktasinda gerçeklestirilen uygulamalara katilan Vali Ayhan, sürücüler ve yolcularla bir süre sohbet edip kurallara riayet etmelerini istedi. Çocuklara kirmizi düdük, sapka, bayrak ve brosür hediye eden Vali Ayhan, vatandaslarin bayramini tebrik etti.
Vali Ayhan, “Bir ay boyunca hamdolsun ilimizde huzur içerisinde, sükûn içerisinde, Ramazan’in o güzel atmosferinde Ramazan’in maneviyatini yasayarak geçirdik. Ramazan’in zirvesi Ramazan Bayrami’dir. Tabii bayramlar deyince akla ne gelir? Bayram trafigi gelir, toplumsal bir hareketlilik gelir. Insanlar sila-i rahim yaparlar, sevdikleriyle bir arada olmak isterler. Dolayisiyla bir yogunluk olur. Bu da arzu ettigimiz bir durumdur. Toplumsal bütünlügün beraberligin özü de budur. Tabii bu bizim için bir görev olmamaktadir. Bunun için de emniyetimizle, jandarmamizla bu hassasiyet içerisinde trafik yogunlugunu dikkate alarak kritik noktalardaki etkinliklerimizi artirdik. Tedbirlerimizi artirdik, bütün alanlarda, sahalarda görevlendirmemizi yaptik. Bin 250 ekip, 6 bin 697 personelle birlikte bayram süresince sahada olacagiz. Tabii geçmis tecrübelerimiz de var. Bu tecrübelerin üzerine koyarak kör noktalardaki denetimlerimizi daha da artirdik. Temel maksadimiz, bu bayram havasi, bayram nesesi, huzuru mateme dönüsmesin. Geçmis dönemlere gittikçe bu ölümlü trafik kazalarina ciddi bir azalma da var. Insallah bu bayramda da hiç olmamasini arzu ediyoruz ve bunun için gerekli tedbirleri aldik. Vatandaslarimizi kemer kullanilmasi konusunda, hiz limitini asmamalari ve trafik kurallarinin tüm unsurlarina uymalarini saglamak konusunda bilgilendiriyoruz. Bugün de biz burada emniyetimiz ve jandarmamizla birlikte güzel bir uygulama yaptik. Vatandaslarimizin simdiden bayramlarini kutladik. Tedbirleri gözden geçirdik. Temel görevimiz emniyetimizle, jandarmamizla, tüm kurumlarimizla, vatandasimizin üç gün boyunca huzur içerisinde, sükûn içerisinde bayramlarini geçirmelerini istiyoruz. Bayram telasesi olumsuzluklara mahal vermesin diyoruz. Ben simdiden tüm hemserilerimizin, tüm Islam âlemin bayramlarini kutluyorum. Bayrami bayram tadina geçirelim diyorum. Bayramimiz da kemerli olsun diyorum” ifadelerini kullandi.
Vali Ayhan Sürücülere Hediyeli Bayram Kutlamasi
Sanliurfa Valisi Salih Ayhan, Ramazan Bayrami öncesi kentteki uygulama noktalarindaki denetimlere katilarak sürücülere hediyeler dagitti. Vali Ayhan, sürücülerin bayramlarini kutlayarak, trafik kurallari konusunda uyarilarda bulundu.



















