Vali Ayhan Yüzlerce Sivasli Tarafindan Gözyaslari Ile Ugurlandi

Vali Ayhan Yüzlerce Sivasli Tarafindan Gözyaslari Ile Ugurlandi

Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Sanliurfa Valiligi’ne atanan Sivas Valisi Salih Ayhan, yüzlerce kisi tarafindan gözyaslariyla kentten ugurlandi.

Vali Salih Ayhan, gün içerisinde önceden planlanmis programlarini Sivas’tan ayrilacagi son ana kadar sürdürdü. Aksam saatlerinde Sivas’tan ayrilmaya hazirlanan Ayhan’i valilik binasi önünde toplanan yüzlerce kisi ugurladi. Valilik önündeki ugurlama adeta mitinge dönüstü. Vali Ayhan, valilik önünde toplanan genis kalabaliga hitaben kisa bir konusma yaparak helallik istedi. Sivaslilarin artik Sanliurfa’da Sivasli bir valilileri oldugunu belirten Ayhan, “Merdivenlerden inerken hüzünlendim. Sivas’a kosa kosa bir seyler yapmak için çiktigim merdivenlerden simdi son kez helallik için huzurunuza indim. Zor bir görev, zor bir is, hüznümü ifade etmekte dilim ve zihnim fayda etmiyor. Sivas bizi sevdi, biz de Sivas’i sevdik. 7’den 70’e bütün kesimleriyle güzel bir hukukumuz, güzel bir bagimiz oldu. Siz de bu bagimizi burada görüp hissediyorsunuz. Bu sicakta 1 haftadir veda yapiyorum ama hala vatandaslarimizla bagimizin ne kadar derin oldugunu görüyorum. Biz elimizden geleni yapmaya çalistik, bütün derdimiz Sivas’in imari, ihyasi, gelecegi ve Sivas’in evlatlari içindi. Ekibimizle birlikte Sivas’a bir seyler katabilmek ve kazandirabilmek, asil olan da gönüllerde iz birakmakti. Artik Sivasli bir kardesiniz, Sivasli bir hemseriniz olarak buradan ayriliyorum. Bu ayrilik resmi bir ayrilik degil, Sivas’la gönül bagim vardir. Sivas Anadolu’ydu, ben de Anadolu olmaya çalistim. Ikisi bir araya gelince güzel bir ask ortaya çikti. Ben Sivas’a asik oldum, Sivas da herhalde bize asik oldu. Ben bunu hiçbir zaman unutmayacagim. Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum ve dualarinizi bekliyorum" seklinde konustu.

Ayhan ve kendisini ugurlamak için valilik binasi önünde toplananlar gözyaslarina hakim olamadi.

Dev projelere imza atti

Meslek hayatina kaymakam olarak baslayan Ayhan’in ilk görev yeri Sivas’in Altinyayla ilçesi oldu. Ayhan daha sonra Sivas’in Divrigi ve Sarkisla ilçelerinde kaymakamlik yapti. Sivas Vali Yardimciligi görevini yürüten ve Sivas Il Özel Idaresi Genel Sekreterligi yapan Ayhan, Sivas’ta son olarak 3.5 yildir valilik görevini yürütüyordu. Meslek hayatinin 15 yilinin geçtigi Sivas’ta birçok büyük projeye öncülük yapan Ayhan’in en çok dikkat çeken projeleri arasinda Yildizdagi Kayak Tesisi, Hamidiye Kültür Bahçesi, SIVTAS yem ve süt isleme fabrikasi ve Demirag Organize Sanayi Bölgesi yer aliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile