Vali Bilmez Vanlilarla Vedalasti

Vali Bilmez Vanlilarla Vedalasti

Cumhurbaskanligi kararnamesiyle Ankara’ya Vali Mülkiye Basmüfettisi olarak atanan Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, düzenlenen ugurlama töreninde vatandaslarla vedalasti.

Resmi Gazete’de yayimlanan ’Cumhurbaskanligi Valiler Atama Kararnamesi’ ile 10 ilin valisinin yeri degistirilmis, 9 ilin valisi Vali Mülkiye Basmüfettisligi görevine getirilirken, 9 ile ise yeni vali atanmisti. Kararnameyle Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de Vali Mülkiye Basmüfettisligine atanmisti. Van Valisi Bilmez ve esi Meral Bilmez, düzenlenen ugurlama töreninde kentteki kamu kurumu ve sivil toplum kurulusu temsilcilerinin yana sira vatandaslarla vedalasti.

“Van’in kroniklesmis birçok sorununu çözmeye çalistik”

Ugurlama töreninde konusan Vali Bilmez, 3,5 yil önce Van’a vali olarak atandigini, görev sonrasi yine Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in takdirleriyle Içisleri Bakanligi Vali Mülkiye Basmüfettisi olarak atandigini animsatti. Bugün Van’dan ayrilacagini ifade eden Vali Bilmez, “Bu süre içinde bütün Van halkinin destegini, samimiyetini ve güzel tarafini gördük. Van’in kroniklesmis birçok sorununu çözmeye çalistik. Özellikle kroniklesmis çevre yolunun ihalesi yapilarak tamamlandi. Insallah kisa süre içinde çevre yolu bitecek. Sahil yolu da rayina girdi. Yapimina baslandi ve insallah birkaç aya kadar kullanilabilecek noktaya gelecek. Van Gölü’nün kirlenmemesi için Ileri Biyolojik Aritma Tesisi’nin yapilmasi gerekiyordu ve gelen desteklerle bunu da bitirdik. Dip çamur temizligine de basladik. Van Gölü’nde sahil güvenligin kurulmasiyla gölümüzün deniz oldugu tescillenmis oldu. Bize, Vanlilara hizmet firsati veren Cumhurbaskanimiza, bakanlarimiza ve destegini gördügümüz tüm devlet büyüklerimize tesekkür ederim” dedi.



"Van’i ve Vanlilari sevindirecek her olay bizi de sevindirir"

Ankara’daki görevinde Van’daki bütün gelismeleri takip edeceklerini dile getiren Bilmez, “Vanlilari üzen her olay bizleri de üzecektir. Bu kadim sehrin potansiyeli çok yüksek. Insallah sanayi ve turizmde çok güzel noktalara gelir. Genç nüfusu yüksek olan ilimiz için bizler de çalisma yürüttük. 12 fabrikanin yapimi devam ediyor ve bitmesiyle 13 bin civarinda kisiyi istihdam edecektir. 5 Iran fabrikasinin da temeli atildi. Onlardan biri ilimizde kurulan en büyük özel fabrika olacaktir. Gençlerimiz hayatlarini kazanmak için baska illere gitmek zorunda kalmayacaklar. Güvenligimize, asayisimize ve huzurumuza sahip çiktikça buraya çok fabrika gelecegini biliyoruz. Van’a yatirim yapan ve yapacak olan is adamlarina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Van Spor Futbol Kulübü’ne görev süresince destek verdiklerini de belirten Bilmez, taraftara da Van Spor’a sahip çikmalari çagrisinda bulundu. Vatandaslarla vedalasmasinin ardindan Vali Bilmez kentten ayrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile