Kenan Sofuoğlu'nun şampiyon olması Sakarya'da sevinçle karşılandı. Sakarya valisi Mustafa Büyük'te bu sevince açıklamasıyla ortak oldu. Büyük, Sofuoğlu'nun Adapazarı'na denmesini bile bekleyemeden yazılı bir açıklama ile Sofuoğlu'nu kutladı.
Vali Büyük, Sofuoğlu'nun Sakarya ve ülke adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Ailesinin verdiği destekle bu spora başlayan Sofuoğlu'nun kısa sürede yükselerek dünyanın en iyileri arasına girdiğini kaydeden Büyük, şöyle konuştu:
"Motosiklet sporunu sevdirmesi, ülke tanıtımına katkı sağlaması ile de ileride bu sporu seçecek gençlerimize örnek teşkil eden başarılı bir sporcumuzdur. Dünya Supersport Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Kenan Sofuoğlu, zorlu bir sezonun ardından, 3 Ekim 2010 tarihinde Fransa'nın Magny Cours Pisti'nde gerçekleştirilen yarışta şampiyonluk ipini göğüslemiştir. 2007 yılında ilk kez kazandığı Dünya Supersport Şampiyonluğuna ikinci kez 2010 yılında tekrar ulaşarak Dünya Şampiyonu olmasından dolayı sporcumuz Kenan Sofuoğlu'nu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."



















