Vali Büyükersoy Engellilere İftar Yemeği Verdi

MUŞ - Vali Vedat Büyükersoy, engellilere iftar yemeği verdi.

Polisevi'nde düzenlenen iftar yemeğine, Vali Büyükersoy ve eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Ağır Ceza Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Müftü Recep Uzun ve çok sayıda kurum amiri katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Büyükersoy, "Bugün hepimiz sağlıklı bireyler olabiliriz ama şunu unutmamak gerekir ki hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız" dedi.

Yarının insanlara ne getireceğinin belli olmadığını belirten Büyükersoy, engellilerin sıkıntılarını anlamak gerektiğini bildirdi.

Vali Büyükersoy, şunları kaydetti:

"Engellilerimiz bundan 10-15 yıl önce sokağa çıkamıyordu. Artık engellilerimize yönelik birçok düzenleme yapıldı. Eskiden belki anne babasını yatalak kaldığı için evinden atmaya çalışan evlatlar, şimdi onlara sahip çıkıyor. Çünkü yatalak olan vatandaşımıza bakan evlada bile 730 lira ödeme yapılmakta. Bu belki büyük bir rakam olmayabilir ama özellikle fakir kesim için bu çok anlamlı bir rakam. Böylece vatandaşların külfetinin bir kısmını devlet yüklenmekte ve kaldırmaktadır."

Engelliler Derneği Muş Şube Başkanı Bedri Korkmaz ise AK Parti hükümeti döneminde engellilere dönük birçok düzenleme yapıldığını söyledi.

Korkmaz, "Bundan birkaç yıl önce engellilere dileniyormuş gözüyle bakılıyordu. Bu hükümet döneminde hayal bile edilmeyecek kadar yeni yasa çıktı. Biz de bu haklardan yararlanmak için projeler üretiyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile