Vali Cengiz Çatom'u Ziyaret Etti

MARDİN - Mardin Valisi Ahmet Cengiz eşi Vehibe Cengiz ile birlikte ,Gül Mahallesi'ndeki Mardin Gül-Medrese Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ni ziyaret ederek ders gören kadınlar ile sohbet etti.

Burada yapılan çalışmların çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Cengiz "Burada sadece eğitim değil sosyal yönden gelişmeler de yaşıyorlar. Ben bu kurslara katılmış olan bütün bayanlara ve kurslara katkı sağlayan eşlerine de teşekkür ediyorum. Hanımların almış oldukları eğitimleri devam etmelerini de temenni ediyorum" dedi.

Gül-Medrese ÇATOM sorumlusu Dilek Sınavu ise yeni yılda yapılacak çalışmaları anlattı.

Çatom Merkezinde çalışan kadınların, her alanda ufuklarını genişletebilecek ve gelir getirici kurslarının yanı sıra çocuklarının da iyi vakit geçirebilecekleri bir alana dönüştüğünü kaydeten Sınavu şunları söyledi:

"Bizler ÇATOM olarak evlerine adeta hapsedilen kadınlarımızı sosyal hayata kazandırmakla birlikte, sahip oldukları kültürleri de gün ışığına çıkarmayı çalışıyoruz. Bizler bir kadına ulaştığımız zaman bir aileye ulaşıyoruz. Kadınlar burada işlerini yürütürken çocuklarda hem oyunlarını oynayacak hem de eğitimlerine yardımcı olacak programlar düzenlenecek."

Vali Cengiz daha sonra bilişim teknolojilerine erişim kursunu tamamlayan kadınlara sertifikalarını verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile