Vali Cerrah: İnsanoğlu bu dünyada semer değil, eser bırakmalı

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, en iyi yatırımın insana yapılan olduğunu belirterek, "İnsanlar bu dünyada semer değil, eser bırakmak zorunda." dedi

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, en iyi yatırımın insana yapılan olduğunu belirterek, "İnsanlar bu dünyada semer değil, eser bırakmak zorunda." dedi.

Vali Cerrah Mehmet Akit İlköğretim Okulu bahçesinde yaptırılan iki derslikli anaokulunu ziyaret etti. Bu dünyada çok para kazanarak biriktirenlerin aslında hiçbir şey kazanmadıklarını aktaran Cerrah, "İnsanoğlu dünyaya semer değil, eser bırakmak zorundadır. Bazı insanlar vardır çok zengindir, ölür fakat arkasından kimse iyi yâd etmez. Bu okul gibi güzel eser bırakan insanlarımızın adı ise her zaman yaşar. Gören 'Allah razı olsun' der. Ben Osmaniye'den bu tür hizmetlere katkılarını bekliyorum." dedi.

Eğitim – öğretimin 9 yıla çıkmasıyla ciddi manada anasınıfı ihtiyacının doğduğuna dikkat çeken Cerrah, "Bugüne kadar genel manada okul binasının içerisinde tahsis edilen bir sınıfta minik çocuklarımıza eğitim veriliyordu. Bunun ayrılması gerektiğini düşünerek iki ayrı proje geliştirdik. 'Dedem yapsın, ben okuyayım, Türk milleti yararlansın ile Babam yapsın ben okuyayım, Türk milleti yararlansın" adı altında proje yaptık. Amacımızda vatandaşlarımızın okul yapımlarında dikkatlerini çekerek desteklerini almak. Bu okulumuz gibi ilçelerimiz de dâhil 50 adet ana sınıfına ihtiyacımız var. Bu okullarımız müstakil ve anne babaların çocuklarını rahatlıkla teslim edebileceği şekilde olmak zorunda. Bu anlamda Osmaniyelilerden bağış bekliyorum. Binanın eğitim verecek hale gelmesi 45 bin TL'ye mal oluyor. Eğer çocuklarımızın eğitimlerini iyi bir ortamda almasını ve ilköğretime iyi bir şekilde hazırlanmasını istiyorsak mutlaka ana sınıflarını çoğaltmamız gerekir." dedi.

Şu anda 14. anaokulu yaptıklarını kaydeden Cerrah, mevcut imkânlarla bunu 20'ye tamamlayacaklarını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile