Vali Cerrah: Sodes İçin Mutlaka Proje Üretmeliyiz

Vali Cerrah: Sodes İçin Mutlaka Proje Üretmeliyiz

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında verilecek kredilerden faydalanmak için mutlaka proje yapılması gerektiğini söyledi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında verilecek kredilerden faydalanmak için mutlaka proje yapılması gerektiğini söyledi.

SODES ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)‘nın kredilerinden, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının kredilerden nasıl faydalanacağına yönelik bilgilendirme toplantısı Valilik Ahmet Cevdet Paşa salonunda yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Celalettin Cerrah, DOĞAKA’nın Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay illerini kapsadığını, buraya 7.7 milyon lira para aktarıldığını belirtti.

Osmaniye’nin payının 2 milyon lira olduğunu ifade eden ve bu miktara itiraz ettiklerini belirten Cerrah şunları söyledi: “Hem Hatay ve hem de Kahramanmaraş illeri eski vilayettir, bizden daha fazla kalkınmış illerdir. ‘Bu krediden daha fazla yararlanması gereken Osmaniye’dir‘ diye itiraz ettik. Diğer vali arkadaşlarımız da uygun gördüler. İnşallah 2.7 milyon Osmaniye’ye aktarılacak, diğer 5 milyon da diğer iki ilimize aktarılacak."

"Ancak bu parayı tabiri caizse çuvala doldurup, şu kurum bu kadar diğeri şu kadar alsın diye dağıtma imkanımız yok. Bunu alabilmemiz için mutlaka proje yapmamız lazım." diyen Cerrah, "Şu anda Osmaniye’den DOĞAKA’ya verilen proje 10 tane. Bu kadar projeye bu para gelmez ve bu paradan Osmaniye faydalanamaz. DOĞAKA’nın burada ofisi ve 5 tane uzman çalışanı var. Buralara müracaat ederek projeler nasıl yapılacağı konusunda önderlik yaparak sizlere yardım edecekler. Burada toplanmamızın tek nedeni projeler yaparak bu kredilerden faydalanmak ve Osmaniye’ye en iyi hizmeti yapabilmektir. Bu paraları boşa göndermeyelim.” dedi.

İşsizliğin önüne geçmek için iyi projeler yaparak kredilerden faydalanılmasını isteyen Vali Cerrah, “Biz eğer çevremizdeki Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Adana illerine eğer yetişmek istiyorsak, işsizliği azaltmak istiyorsak, bu kredileri kullanıp yeni yeni yatırımlar yapmak zorundayız. Bunlar karşılıksız olan krediler. İnşallah bu toplantımız yapacağımız projeler ile Osmaniye’yi diğer vilayetlerin içersinde ön plana çıkartır ve bu projelerimizde başarı kazanırız." şeklinde konuştu.

    

    "YENİ YATIRIMLAR İŞSİZLİĞİ AZALTACAK"

    Geçen yıl Türkiye’de işsizlik oranı yüksek olan iller sıralamasında 4. sırada olduklarını ancak bu oranın bu yıl aşağılara indiğini aktaran Cerrah, "Bu konuda da Organize Sanayi Bölgesi‘ndeki fabrikaların artması ve işçi sayısının artması ile oldu. Geldiğim zaman OSB’de 4 binin üzerinde işçi çalışıyordu bugün ise 9 bin’in üzerinde işçi çalışmaktadır. Yeni yatırımlarla önümüzdeki günlerde bu rakam 10 binin üzerine çıkacak ve Osmaniye’nin işsizlik oranı düşecek.” diye konuştu. konuştu.

DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti ise en önemli gelirlerinin merkezi bütçeden gelen bütçeler dışında belediyelerden ve ticaret ve sanayi odalarının aktardığı gelirler olduğunu söyledi.

İllerden gelen gelirler kadar paranın o kadarının geri o ile gideceği gibi bir şartın olmadığını belirten Serdengeçti, “Artık günümüzde kim en iyi projeyi sunarsa o para en çok oraya gider. O yüzden iyi projeler hazırlanması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonundaki toplantıya, Vali yardımcıları, İl ve İlçe Belediye Başkanları, Kaymakamlar, Kurum Müdürleri ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile